Saksassa Scholz saa kritiikkiä aikeista myydä osuus Hampurin satamasta kiinalaisille

Kriitikot pelkäävät, että Saksassa tehdään nyt Kiinan suhteen sama virhe kuin mitä maa teki Venäjän kanssa.

Saksalaismedian mukaan liittokansleri Olaf Scholz kannattaa sopimusta, jossa osuus yhdestä Euroopan suurimmista satamista myytäisiin kiinalaisille. Scholz kuvattiin EU-johtajien kokouksessa Brysselissä torstaina 20. lokakuuta.

21.10. 16:28

Saksan liittokansleri Olaf Scholz on saanut kotimaassaan kritiikkiä suunnitelmista myydä merkittävä osuus Hampurin satamasta kiinalaisille.

Saksalaismedia kertoi torstaina Scholzin kannattavan sopimusta, jossa kiinalainen kuljetusyhtiö Cosco ostaisi ison osuuden sataman konttiterminaalista. Hampurin satama on yksi Euroopan suurimmista.

Scholz on tiettävästi asiassa eri linjoilla useiden keskeisten ministeriöiden kanssa. Medioiden mukaan kauppaa arvioineet kuusi ministeriötä ovat kaikki asettuneet sitä vastaan.

Suunnitelmaa ovat kritisoineet Deutsche Wellen mukaan niin Scholzin sosiaalidemokraattien hallituskumppanit vihreät ja liberaalipuolue FDP kuin opposition kristillisdemokraatitkin (CDU).

Suunnitelmat sataman myymisestä ovat herättäneet erityistä kummastelua sen vuoksi, että Saksa on parhaillaan pyristelemässä irti liiallisista Venäjä-riippuvuuksista. Kriitikot pelkäävät saman virheen toistumista Kiinan kanssa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut