Britannian hallituksessa vaihtuu taas ministeri, nyt tehtävänsä jättää sisä­ministeri

Medialähteiden mukaan sisäministeri Suella Braverman erotettiin. Hän on toinen viikon sisään tehtävänsä jättänyt brittiministeri.

Britannian sisäministeri Suella Braverman osallistui vielä tiistaina 18. lokakuuta viikoittaiseen kabinettikokoukseen. Keskiviikkona hän jätti tehtävänsä.

19.10. 19:57 | Päivitetty 19.10. 20:23

Britannian sisäministeri Suella Braverman on jättänyt tehtävänsä, brittilehti The Guardian uutisoi keskiviikkona. Uudeksi sisäministeriksi nimitetään entinen liikenneministeri Grant Schnapps, pääministerin toimisto ilmoitti.

Brittiläinen The Sun -lehti sanoi, että Braverman olisi erotettu ”tahattoman kansallisen turvallisuusvuodon” takia. Pääministerin toimisto on kiistänyt, että Braverman olisi saanut potkuja muttei ole selventänyt hänen lähtönsä luonnetta.

Alle viikko sitten perjantaina valtiovarainministeri Kwasi Kwarteng erotettiin. The Guardianin lähteiden mukaan Braverman joutui jättämään tehtävänsä Kwartengin korvanneen Jeremy Huntin käskystä.

Lue lisää: Britannian valtio­varain­ministeri vaihtoon – Pääministeri teki täyskäännöksen: yritys­verotuksen kevennykset perutaan

Braverman sanoi Twitterissä julkaistussa erokirjeessään pääministeri Liz Trussille, että hänen täytyy jättää tehtävänsä, koska hän lähetti virallisen asiakirjan parlamentti­kollegalleen henkilökohtaisesta sähköpostistaan, mikä merkitsi ”sääntöjen rikkomista”. Braverman ilmaisi myös huolensa Trussin hallituksen suunnasta.

Trussin suosio on romahtanut, vaikka hänen kautensa on vasta alussa. Jopa osa Trussin omista eli konservatiivien kansanedustajista juonii nyt johtajansa vaihtoa lennosta.

Suuri syy Trussin luottamuspulaan on jo haudattu minibudjetti, joka lupasi kymmenien miljardien puntien velkarahalla rahoitettavat veronalennukset. Suunnitelma pelästytti markkinat ja suututti äänestäjät.

Truss on yrittänyt pelastaa tilanteen antamalla potkut Kwartengille ja korvaamalla hänet huomattavasti maltillisemmalla Huntilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut