Putin julisti sotatilalain Venäjään laittomasti liitetyille Ukrainan alueille – Ukrainan mukaan julistus ei muuta mitään

Ukrainan hallinnon mukaan Venäjän julistama sotatilalaki ei muuta mitään, vaan Ukraina jatkaa yrityksiä ottaa alueet takaisin itselleen.

Sputnikin välittämän kuvan mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistui videon välityksellä turvallisuusneuvoston kokoukseen keskiviikkona 19. lokakuuta.

19.10. 17:26

STT

Venäjän presidentti Vladimir Putin on julistanut sotatilalain Ukrainan alueille, jotka Venäjä väittää liittäneensä itseensä.

Putin kertoi kansallisen turvallisuusneuvoston televisioidussa kokouksessa allekirjoittaneensa asetuksen sotatilalaista. Kremlin julkaiseman asetuksen mukaan sotatilalaki astuu voimaan varhain torstaina.

Venäjä väittää liittäneensä itsensä Ukrainalle kuuluvat Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporižžjan alueet. Laittomia alueliitoksia ei ole tunnustettu kansainvälisesti.

Lue lisää: Asiantuntija: Venäjä pyrkii sotatilalain julistuksella nujertamaan pakkoliitettyjen alueiden vastarinnan

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi CNN:n mukaan Venäjän valtion omistamalle uutistoimisto Ria Novostille, että Venäjä ei aio sulkea alueiden rajoja sota-ajan poikkeustilasta huolimatta.

”Haluan muistuttaa, että Donetskin kansantasavallassa, Luhanskin kansantasavallassa sekä Hersonin ja Zaporižžjan alueilla sotatila oli voimassa ennen Venäjään liittymistä”, Putin sanoi CNN:n mukaan televisiopuheessaan .

”Nyt meidän on virallistettava tämä Venäjän lainsäädännön puitteissa”, hän selitti. Putin syytti myös Ukrainaa siitä, ettei se suostu neuvottelupöytään Venäjän kanssa.

”Kiovan hallinto on kieltäytynyt tunnustamasta kansan tahtoa, se hylkää kaikki neuvotteluehdotukset, tulitus jatkuu ja siviilejä kuolee”, Putin väitti uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ukrainan mukaan laki ei muuta mitään Ukrainan kannalta, vaan se jatkaa yrityksiä ottaa alueet takaisin itselleen.

Asiasta ilmoitti Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak Twitter-viestissään. Podoljakin mukaan sotatilalain voimaan astuminen on vain yritys Venäjältä laillistaa ukrainalaille kuuluvien alueiden ryöstäminen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut