Ruotsin pääministeristä voidaan äänestää maanantaina – kokoomusjohtaja pyysi kaksi päivää lisää hallitusneuvotteluihin

Kristersson toivoo pääministeriäänestystä maanantaiksi.

Ruotsin kokoomusjohtaja Ulf Kristersson (oikealla) on pyytänyt kaksi päivää lisää hallitusneuvotteluiden jatkamiseksi.

12.10. 12:49 | Päivitetty 12.10. 13:41

Ruotsin hallitusneuvotteluja vetävä maltillisen kokoomuksen johtaja Ulf Kristersson on pyytänyt kaksi päivää lisää hallitusneuvotteluja varten. Kristersson kävi keskiviikkona pyytämässä lisäaikaa valtiopäivien puheenjohtajalta Andreas Norlénilta.

Kristerssonin toiveissa on, että pääministeriäänestys pidettäisiin ensi maanantaina 17. lokakuuta. ”Olemme periaatteessa täysin valmiita”, Kristersson sanoi mediatilaisuudessa esiteltyään Norlénille hallitusneuvotteluiden tilannetta. ”On joitakin yksityiskohtia, joita haluamme vielä selvittää ennen kuin esittelemme kokonaisuuden.”, Kristersson lisäsi.

Kokoomusjohtaja ja puhemies tapaavat perjantaina

Kristersson ja Norlén tapaavat seuraavan kerran perjantaina klo 12 Suomen aikaa.

”Pidän huolen siitä, että Ruotsi saa uuden hallituksen niin pian kuin mahdollista, mutta samaan aikaan työtä ei pidä jouduttaa. Samalla tavalla myös Stefan Löfven sai kaksi lisäpäivää tammikuussa 2019 ennen kuin hän antoi loppuraportin hallitusneuvotteluista”, Norlén sanoi lehdistötiedotteessa.

Kristersson on muodostamassa Ruotsiin oikeistohallitusta. Oikeistoblokki nappasi 11. syyskuuta järjestetyissä valtiopäivävaaleissa niukan kolmen paikan enemmistön 349-paikkaisille valtiopäiville.

Kristerssonin johtama maltillinen kokoomus jäi vaaleissa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi ja oikeistoblokin toiseksi suurimmaksi ruotsidemokraattien jälkeen. Oikeistoblokkiin kuuluvat lisäksi liberaalit ja kristillisdemokraatit.

Päivitys 12.10.2022 kello 13.40: Päivitetty juttu väliotsikon jälkeen Norlénin kommenteilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut