Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin valkovenäläiselle ihmisoikeusaktivistille Ales Bjaljatskille sekä kahdelle ihmisoikeusjärjestölle

Ales Bjaljatskin, venäläisen Memorialin ja ukrainalaisen Center for Civil Liberties -järjestön palkitsemisella halutaan antaa tunnustusta kansalaisyhteiskunnan työlle rauhan ja demokratian puolesta. Ukrainassa palkinnon jakaminen venäläisten ja valkovenäläisten kanssa ei miellyttänyt kaikkia.

Nobel-komitea jakoi perjantaina Nobelin rauhanpalkinnon. Valkovenäläinen ihmisoikeusaktivisti Ales Bjaljatski on yksi tämän vuoden palkituista.

7.10.2022 11:59 | Päivitetty 7.10.2022 18:41

Nobelin rauhanpalkinnon saavat valkovenäläinen ihmisoikeusaktivisti Ales Bjaljatski, ukrainalainen ihmisoikeusjärjestö Center for civil liberties ja venäläinen ihmisoikeusjärjestö Memorial.

Norjan Nobel-komitea kertoi haluavansa valinnallaan palkita kansalais­yhteiskunnassa tehtyä työtä rauhan ja demokratian puolesta. ”Palkitut ovat tehneet erinomaista työtä sotarikosten, ihmisoikeusloukkausten ja vallan väärinkäytön dokumentoinnissa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut