Vuoto Nord Stream 2 -kaasuputkesta loppunut, toisen putken tilanteesta ei tietoa

Putkien vaurioita päästään tutkimaan mahdollisesti sunnuntaina.

1.10. 20:01

Itämerellä kaasuvuoto Nord Stream 2 -putkesta on loppunut, kertoi Nord Stream 2:n tiedottaja Ulrich Lissek uutistoimisto AFP:lle lauantaina.

Tiedottajan mukaan vedenpaine on jotakuinkin sulkenut putken, joten sen sisällä oleva kaasu ei pääse ulos. Lissek lisäsi, että putkessa on yhä kaasua. Sen sijaan sitä ei tiedetä, kuinka paljon.

Tietoa Nord Stream 1 -kaasuputken tilanteesta ei ole saatavilla. Vuoto siitä on huomattavasti kakkosputkea voimakkaampaa.

Nord Stream -kaasuputkien vaurioita Itämerellä päästään tutkimaan todennäköisesti sunnuntaina. Asiasta kertoi Tanskan ulkoministeriön valtiosihteeri Jesper Möller Sorensen lauantaina Helsingin turvallisuusfoorumissa. Asiaa tutkii EU:n alainen kolmen maan kansainvälinen tutkimusryhmä, jossa ovat Suomen ulkoministeriön mukaan mukana Tanska, Ruotsi ja Saksa.

Kaasuvuodot sijaitsevat Ruotsin ja Tanskan merialueilla. Perjantaisessa raportissaan YK:n turvallisuusneuvostolle valtiot totesivat, että vuodot aiheutuivat räjähdyksistä. Vedenalaisten räjähdysten voimakkuus oli 2,1–2,3 Richterin asteikolla, mikä vastaa useiden satojen kilojen räjähdyspanoksen räjäyttämistä, raportissa sanottiin.

Lue lisää: Vuotavien Nord Stream -kaasuputkien läheisyyteen on aikoinaan upotettu kemiallisia aseita – putkien vaurioita päästään tutkimaan mahdollisesti huomenna

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut