Itsemurhapommittaja tappoi liki 20 iskussa kansalaisopistoon Kabulissa

Oppilaat olivat valmistautumassa kokeeseen, kun pommi-isku tapahtui.

Talebanin taistelijoita seisoi vartiossa, kun ihmiset kerääntyivät etsimään sukulaisiaan sairaala ulkopuolella Kabulissa pommi-iskun jälkeen 30. syyskuuta.

30.9. 8:50 | Päivitetty 30.9. 12:15

Kabul

Afganistanissa ainakin 19 ihmistä on saanut surmansa pommi-iskussa kansalaisopistoon maan pääkaupungin Kabulin länsiosassa, kertoo poliisi.

”Oppilaat olivat valmistautumassa kokeeseen, kun itsemurhapommittaja iski kansalaisopistoon”, kertoi poliisin edustaja Khalid Zadran.

Paikan päällä kuvatuissa videoissa ja paikallismedian julkaisemissa valokuvissa näkyy verisiä uhreja, joita kannetaan pois paikalta. Haavoittuneita on kolmisenkymmentä.

Alueella asuu pääasiassa shiiamuslimeihin kuuluvia hazaroja, joita sekä maata hallitseva Taleban-liike että talebaneja vastaan taisteleva Isis-äärijärjestö pitävät harhaoppisina.

Pommi-isku tehtiin samalla Dasht-e-Barchin alueella, missä 85 ihmistä sai surmansa ja satoja haavoittui kolmen pommin räjähdettyä koulun lähellä viime vuonna. Suurin osa kuolleista oli tyttökoululaisia.

Taleban-liike on monin paikoin estänyt tyttöjen ja naisten toisen asteen koulutuksen. Myös Isis vastustaa naisten ja tyttöjen kouluttamista.

Väkivalta Afganistanissa väheni sen jälkeen kun Taleban palasi valtaan viime vuonna. Tilanne on kuitenkin huonontunut viime kuukausien aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut