Britanniassa julkistettiin uudet punnan kolikot kuningas Charles III:n muotokuvalla

Kuningas Charles III:n muotokuva nähdään ensin 50 pencen kolikoissa ja viiden punnan juhlarahassa, jonka kääntöpuolella on myös kaksi uutta kuningatar Elisabetin muotokuvaa.

30.9. 8:22

Britannian kuninkaallinen rahapaja on julkistanut ensimmäiset punnan kolikot, joissa on kuningas Charles III:n kuva, kertoo uutistoimisto Reuters.

Uuden monarkin muotokuva katsoo perinteitä kunnioittaen vastakkaiseen suuntaan kuin edesmenneen kuningatar Elisabet II:n.

Uusi kuva on painettu 50 pencen kolikkoihin sekä viiden punnan juhlarahaan, jonka kääntöpuolella on myös kaksi uutta Elisabetin muotokuvaa. Kolikot lasketaan kiertoon lähikuukausina.

Kuvanveistäjä Martin Jenningsin luoma uuden kuninkaan muotokuva viiden punnan ja 50 pensen kolikoissa.

Kuningas Charlesin henkilökohtaisesti hyväksymän muotokuvan on tehnyt brittiläinen kuvanveistäjä Martin Jennings.

Kuvaa ympäröi latinankielinen kaiverrus, joka kääntyy seuraavasti: ”Kuningas Charles III, Jumalan armosta, uskon puolustaja”.

”Muotokuva on veistetty kuninkaan valokuvasta, ja se on saanut inspiraationsa ikonisista muotokuvista, jotka ovat koristaneet Britannian kolikoita vuosisatojen ajan”, Jennings sanoi.

”Se on pienin teos, jonka olen luonut, mutta vetää nöyräksi tietää, että ihmiset ympäri maailmaa näkevät sen ja pitävät sitä hallussaan vuosisatojen ajan.”

Kuningatar Elisabet II:n muotokuvalla varustettuja kolikoita on kierrossa noin 27 miljardia kappaletta. Kolikot pysyvät laillisina maksuvälineinä, kunnes ne vähitellen poistuvat käytöstä.

”Tämä on suurin muutos Britannian kolikoissa vuosikymmeniin ja ensimmäinen kerta, kun monet ihmiset näkevät toisenlaisen kuvan kolikoissa”, sanoo kuninkaallisen rahamuseon johtaja Kevin Clancy.

Kuningatar Elisabet kuoli 8. syyskuuta 96-vuotiaana oltuaan 70 vuotta vallassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut