Islannin poliisi otti kiinni neljä ihmistä terrori-iskun suunnittelusta – useita puoliautomaattiaseita ja tuhansia ammuksia takavarikoitiin

Kyseessä ovat uutistoimisto AFP:n mukaan tiettävästi Islannin ensimmäiset kiinniotot terrorismiin liittyen.

22.9. 20:49

Reykjavik

Islannin poliisi kertoi torstaina ottaneensa kiinni neljä ihmistä, joita epäillään yhteyksistä terrori-iskun valmisteluihin. Kyseessä ovat uutistoimisto AFP:n mukaan tiettävästi Islannin ensimmäiset kiinniotot terrorismiin liittyen.

Henkilöt otettiin kiinni laajoissa poliisioperaatioissa keskiviikkona. Operaatioissa takavarikoitiin poliisin mukaan useita puoliautomaattiaseita, joista osa oli 3D-tulostettuja, sekä tuhansia ammuksia.

Neljä kaksikymppistä meistä otettiin kiinni maan pääkaupungin Reykjavikin eteläpuolella Kopavogurissa ja Mosfellsbärissa saarivaltion lounaisosassa. Operaatioon otti osaa viitisenkymmentä poliisia.

Pidätetyistä kaksi määrättiin tutkintavankeuteen torstaina. Poliisi kertoi niin ikään tutkivansa, onko miehillä yhteyksiä ulkomaisiin äärijärjestöihin.

Poliisin mukaan nelikon mahdollisina kohteina olivat "yhteiskunnan instituutiot ja sen palvelijat", mikä voi viitata esimerkiksi parlamenttiin ja poliisiin.

Juttua päivitetty kello 21.47: Lisätty uutta tietoa operaation yksityiskohdista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut