Hurrikaaniksi voimistunut Fiona suuntaa kohti Puerto Ricoa – asukkaita varoitettu hengenvaarallisista hyökytulvista

Fiona vaati ensimmäisen kuolonuhrinsa, kun se oli vielä määritelty trooppiseksi myrskyksi. Mies kuoli Ranskalle kuuluvalla Guadeloupella.

Koiranulkoiluttaja käveli rannalla Poncessa Puerto Ricossa sunnuntaina 18. syyskuuta Fiona-myrskyn lähestyessä mereltä.

18.9. 21:51

Karibialla Fiona-myrsky voimistui sunnuntaina hurrikaaniksi, kun se oli matkaamassa kohti Yhdysvaltain Puerto Ricon territoriota, kertoi Yhdysvaltojen kansallinen hurrikaanikeskus (NHC).

NHC varoitti rankkasateista ja mutavyöryistä ympäri Puerto Ricoa ja Dominikaanista tasavaltaa. Puerto Ricossa ja osassa Dominikaanista tasavaltaa annettiin myös hurrikaanivaroitus.

Yhdysvaltain kansallisen ilmatieteen laitoksen Puerto Ricon toimisto varoitti Twitter-tilillään hengenvaarallisista hyökytulvista.

Jo lauantaina Puerto Ricon kuvernööri Pedro Pierluisi kehotti ihmisiä pysymään kodeissaan tai hakeutumaan suojaan alueilla, joissa maanvyörymät ja tulvat ovat yleisiä.

Lauantaina 17. syyskuuta otettussa kuvassa näkyy Fionan aiheuttamia tuhoja Capesterre-Belle-Eaussa Guadeloupen saarella.

Fiona vaati jo ensimmäisen kuolonuhrinsa, kun se oli vielä määritelty trooppiseksi myrskyksi. Mies kuoli Ranskalle kuuluvalla Guadeloupella, kun tulvavesi vei hänen talonsa mukana.

Hurrikaanin odotetaan voimistuvan vielä seuraavien vuorokausien aikana, kun se liikkuu Puerto Ricon ja Dominikaanisen tasavallan yli pohjoiseen.

Puerto Rico kärsi suurista tuhoista vuoden 2017 hurrikaanien aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut