Kirgisian ja Tadžikistanin rajakahakoinnissa kuollut useita ja haavoittunut kymmeniä – maat sopivat tulitauosta

Kirgisian mukaan Tadžikistan tulitti Kirgisian rajakaupunkia.

16.9. 14:25

Keski-Aasiassa Kirgisia ja Tadžikistan ovat sopineet tulitauosta. Rajakahakoinnissa maiden välillä on viime päivinä kuollut useita ihmisiä ja kymmeniä on haavoittunut.

Kirgisia syytti aikaisemmin perjantaina Tadžikistanin tulittaneen maiden rajan tuntumassa sijaitsevaa Batkenin kaupunkia. Kirgisian rajavartiolaitoksen mukaan muun muassa Batkenin lentokentän läheistä aluetta ammuttiin raketeilla, kuten myös siviilikohteita.

Kirgisian terveysministeriön mukaan yli 30 ihmistä haavoittui tulituksessa. Terveysministeriön mukaan kaikki rajaseudun sairaalat ovat hälytystilassa ja kansalaisia kehotettiin luovuttamaan verta.

Tadžikistanin puolestaan väitti Kirgisian aloittaneen kiivaan kranaattitulen varhain perjantaina aamulla kohti siviilikohteita. Maan viranomaiset eivät kertoneet uhreista, mutta venäläisen Ria Novosti -uutistoimiston mukaan yksi rajavartija sai surmansa ja kolme haavoittui tulituksessa.

Venäjä kehotti molempia maita pidättyvyyteen ja tarjoutui välittämään kiistassa.

Maiden välisen rajaseudun yhteisöt kiistelevät usein maasta ja vesivarannoista, ja rajavartiostot ovat usein osallistuneet konflikteihin. Lähes puolet maiden 970 kilometrin yhteisestä rajasta on kiisteltyä.

Viime vuonna rajakahakoissa sai surmansa 50 ihmistä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut