Armenia ja Azerbaidžan syyttävät toisiaan uusista rajaselkkauksista

Armenian puolustusministeriön mukaan Azerbaidžan on aloittanut hyökkäyksensä uudelleen muun muassa tykistöä käyttäen.

Ambulanssi kuvattiin lähellä asevoimien sairaalaa Armenian pääkaupungissa Jerevanissa tiistaina 13. syyskuuta.

14.9. 14:44

Armenia ja Azerbaidžan ovat keskiviikkona syyttäneet toisiaan uusista hyökkäyksistä maiden välisellä rajalla tiistain vastaisena yönä tapahtuneen verisen rajakahakan jälkimainingeissa.

Armenian puolustusministeriön mukaan Azerbaidžan on aloittanut hyökkäyksensä uudelleen käyttämällä tykistöä, kranaatinheittimiä ja suurikaliiperisia tuliaseita. Azerbaidžanin puolustusministeriö puolestaan on syyttänyt Armenian joukkojen rikkoneen tulitaukoa pommittamalla Azerbaidžanin puolta rajasta.

Lue lisää: Azerbaidžan syytti heti Armeniaa uuden tulitauon rikkomisesta verisen rajakahakan jälkeen

Osapuolet suostuivat tiistaina tulitaukoon, mutta se ei nähtävästi ole pitänyt. Azerbaidžan syytti jo samana iltana Armeniaa Venäjän välityksellä syntyneen tulitauon jatkuvasta rikkomisesta.

Armenian mukaan yhteenotto sai alkunsa, kun Azerbaidžanin joukot yrittivät tiistain vastaisena yönä tunkeutua Armenian alueelle. Armenian mukaan ainakin 49 sotilasta kuoli yhteenotossa. Azerbaidžanin puolustusministeriö kertoi myöhemmin 50 sotilaansa kuolleen taisteluissa.

Väkivaltaisuudet maiden välillä ovat olleet rajuimpia sitten syksyllä 2020 käydyn Vuoristo-Karabahin sodan, joka päättyi Venäjän välittämään tulitaukosopimukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut