Kuningatar Elisabetin arkkusaattue saapui Edinburghiin – Kuningas Charles aloittaa kiertueen Britanniassa

Kuningatar Elisabet oli kuollessaan 96-vuotias. Seurasimme tässä jutussa, kuinka Britannian pitkäaikaista monarkkia muisteltiin ja mitä Britanniassa tapahtuu seuraavaksi.

Ihmiset kerääntyivät katsomaan kuningatar Elisabetin arkkua kuljettanutta autosaattuetta sunnuntaina 11. syyskuuta Ballaterin kylässä Balmoralin linnan lähellä Skotlannissa, Britanniassa.

8.9. 20:33 | Päivitetty 12.9. 6:55

Britannian kuningatar Elisabet II on kuollut. Hän kuoli torstaina iltapäivällä Balmoralin linnassa Skotlannissa. Kuningatar oli kuollessaan 96-vuotias.

Britannian hovi kertoi asiasta virallisella sivustollaan torstaina Suomen aikaa illalla puoli yhdeksän jälkeen. Tiedotteen mukaan kuningatar kuoli rauhallisesti, mutta tarkemmin kuolinsyystä ei kerrottu.

Lue lisää: Kuningatar Elisabet II palveli kansaansa viimeisiin voimiinsa saakka

Jo aiemmin torstaina hovi julkaisi poikkeuksellisen tiedotteen, jonka mukaan lääkärit ovat huolissaan kuningattaren terveydestä ja että kuningatar on lääkärien valvonnan alaisena Balmoralin linnassa.

Kuningatar Elisabet on Britannian pisimpään hallinnut monarkki. Maassa juhlittiin kesäkuussa kuningattaren poikkeuksellisen pitkää 70-vuotista valtakautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut