Barack ja Michelle Obaman viralliset muotokuvat julkistettiin Valkoisessa talossa

Perinteisesti entisen presidentin muotokuva on paljastettu seuraavan presidentin kaudella, mutta Donald Trumpin aikana Barack Obama ei saanut muotokuvaa.

Barack Obama suuteli puolisoaan Michelle Obamaa poskelle Valkoisen talon tilaisuudessa, jossa Yhdysvaltain entisen presidenttiparin muotokuvat julkistettiin keskiviikkona 7. syyskuuta.

7.9. 21:20

Yhdysvalloissa entisen presidenttiparin Barack ja Michelle Obaman viralliset muotokuvat on paljastettu Valkoisessa talossa pidetyssä tilaisuudessa. Tilaisuutta isännöi istuva presidentti Joe Biden, joka oli aiemmin Obaman varapresidentti.

Keskiviikkona julkistetut muotokuvat liitetään Valkoisen talon kokoelmaan aiempien presidenttien ja heidän puolisoidensa tapaan. Obamista paljastettiin myös vuonna 2018 muotokuvat Yhdysvaltain kansallisgalleriaan.

Entisen presidentin ja tämän puolison muotokuvat on perinteisesti paljastettu seuraavan presidentin kaudella, mutta Donald Trumpin kaudella Obamia ei kutsuttu vierailulle.

”Tervetuloa kotiin, Obamat”, Biden sanoi entiselle työtoverilleen ja tämän puolisolle paljastustilaisuudessa.

Perinteisesti edellisen presidentin muotokuva on paljastettu seuraavan presidentin kaudella. Barack Obama ei kuitenkaan saanut muotokuvaa Donald Trumpin aikana. Obaman muotokuva paljastettiin lopulta 7. syyskuuta.

Myös edellisen presidentin puoliso sai virallisen muotokuvan. Barack Obama kuvattiin Valkoisessa talossa puolisonsa Michelle Obaman vasta paljastetun muotokuvan vierellä.

Antoi eväät

Puheessaan ennen maalausten julkistusta Biden osoitti kiitollisuutta Obamalle tämän kaudellaan tekemästä työstä muun muassa terveydenhuollon uudistuksessa. Bidenin mukaan Obaman varapresidenttinä työskenteleminen antoi hänelle parhaat mahdolliset eväät omalle presidenttikaudelleen.

”Herra presidentti, mikään ei olisi voinut valmistaa minua paremmin presidentiksi kuin rinnallasi oleminen kahdeksan vuoden ajan, ja tarkoitan sitä sydämeni pohjasta”, Biden sanoi Obamalle.

Michelle Obamalle Biden lisäsi, että ”me emme olisi pystyneet siihen ilman sinua”.

Maalausten paljastuksen jälkeen Obama kiitti omassa puheessaan Bidenia tämän ystävyydestä ja neuvoista. ”On vanha sanonta, että jos etsit ystävää Washingtonista, niin hanki koira. Onnekseni sain työskennellä hyvän kumppanin ja ystävän kanssa. Amerikka on onnekas, kun sillä on sinut presidenttinään”, sanoi Obama Bidenille.

Obaman mukaan Biden oli varapresidenttinä inspiraation lähde Obamalle presidenttiaikanaan.

Tilaisuutta Valkoisessa talossa isännöi istuva presidentti Joe Biden (oikealla), joka oli aiemmin Barack Obaman varapresidentti. ”Tervetuloa kotiin, Obamat”, Biden sanoi entiselle työtoverilleen ja tämän puolisolle paljastustilaisuudessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut