Washington Post: Trumpin kartanon kotietsinnässä löytyi vieraan vallan ydinasekykyä käsittelevä asiakirja

Lehti ei kertonut, mitä valtiota asiakirjassa käsiteltiin tai sitä, miten kyseinen valtio suhtautuu Yhdysvaltoihin.

FBI löysi Trumpin Floridassa sijaitsevalta Mar-a-Lagon kartanolta yli 11 000 hallituksen asiakirjaa ja valokuvaa elokuun 8. päivänä tekemässään etsinnässä. Kuvassa Trump Pennsylvaniassa 3. syyskuuta.

7.9. 9:48

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n viime kuussa suorittamassa kotietsinnässä maan entisen presidentin Donald Trumpin kartanolle löydettiin asiakirja, jossa kuvailtiin vieraan vallan sotilaallista kykyä, mukaan lukien ydinasekykyä, The Washington Post raportoi tiistaina.

Lehti ei kertonut, mitä valtiota asiakirjassa käsiteltiin tai sitä, miten kyseinen valtio suhtautuu Yhdysvaltoihin. Trumpin edustajat ja Yhdysvaltain oikeusministeriö eivät heti vastanneet uutistoimisto Reutersin tiedusteluihin asiasta.

Ei ole myöskään tiedossa, onko materiaalia säilytetty kartanolla turvallisesti paikassa, jossa vierailijat eivät ole päässeet siihen käsiksi.

FBI löysi Trumpin Floridassa sijaitsevalta Mar-a-Lagon kartanolta yli 11 000 hallituksen asiakirjaa ja valokuvaa elokuun 8. päivänä tekemässään etsinnässä.

Lehden mukaan jotkin takavarikoiduista asiakirjoista käsittelevät Yhdysvaltain huippusalaisten operaatioiden tietoja, joihin käsiksi pääseminen edellyttää korkeita turvallisuus­luokituksiakin tiukempia erityislupia.

Lehden mukaan osa asiakirjoista on niin salattuja, että edes joillakin Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin hallinnon korkeimmilla kansallisen turvallisuuden virkamiehillä ei ollut lupaa tarkastella niitä.

FBI ja oikeusministeriö suorittavat tutkintaa siitä, onko Trump syyllistynyt asiakirjoja kotona säilyttäessään rikokseen. Huolta ovat herättäneet erityisesti salaisiksi luokitellut asiakirjat.

Trump ei toistuvista pyynnöistä huolimatta palauttanut asiakirjoja kansallisarkistolle, jolle niiden säilyttäminen kuuluu. Kotietsintä on lain suoma pakkokeino, jolle oli tuomioistuimen myöntämä lupa.

Trumpiin kohdistuu kasvavaa painostusta. Oikeusministeriö sanoi aiemmin, että huippusalaisia asiakirjoja ”todennäköisesti salattiin” tarkoituksena estää FBI:n tutkinta Trumpin mahdollisesta luottamuksellisen materiaalin väärinkäytöstä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut