Super­taifuuni iski Etelä-Koreaan – ainakin kolme ihmistä kuollut, lähes 3 500 evakuoitu

Hinnamnor vastasi voimakkaimmillaan vuoden 2003 Maemi-taifuunia, joka aiheutti Etelä-Koreassa massiiviset tuhot.

6.9. 7:00 | Päivitetty 6.9. 16:52

Hinnamnor-supertaifuuni on aiheuttanut Etelä-Koreassa ainakin kolmen ihmisen kuoleman. Lisäksi useita ihmisiä on yhä kateissa, kertoo CBS News.

Hirmumyrsku on aiheuttanut maassa sähkökatkoja ja muita tuhoja. Taifuunin tieltä evakuoitiin yhteensä 3 463 ihmistä Etelä-Gyeongsangin, Busanin ja Etelä-Jeollan maakuntien tulva-alttiilta alueilta. Lisäksi lähes 15 000:lle ihmiselle annettiin evakuointikehotus, ja yli 20 000 kotitaloutta kärsi sähkökatkoksista.

Uutistoimisto AFP:n mukaan viranomaiset sulkivat varotoimenpiteenä yli 600 koulua ja noin 250 kotimaan lentoa peruttiin.

Taifuunin tuhoja busanilaisella kauppa-alueella.

Taifuuni osui maihin Etelä-Koreassa paikallista aikaa varhain tiistaina, ensin Jejun saarelle ja sitten lähelle Busanin satamakaupunkia. Taifuunivaroituksia annettiin vielä kello 7 aikaan suurimmassa osassa maata ja merialueita.

Eteläkorealaisen Yonhap-uutistoimiston mukaan taifuuni siirtyi paikallista aikaa varhain tiistai-aamuna takaisin merelle. Hinnamnor vastasi voimakkaimmillaan vuoden 2003 Maemi-taifuunia, joka aiheutti Etelä-Koreassa massiiviset tuhot.

Yli 20 000 kotitaloutta kärsi taifuunin aikana sähkökatkoksista.

Hinnamnor onkin yksi voimakkaimmista taifuuneista, joka on osunut Etelä-Koreaan viime vuosikymmeninä. Taifuuni toi tullessaan hyökyaaltoja ja rankkasateita, mikä vahingoitti rantojen teitä ja kauppoja.

Myös Japanissa kymmeniätuhansia kotitalouksia on ollut vailla sähköä, ja junavuoroja ja lentoja on peruttu taifuunin vuoksi.

Päivitetty 6.9.2022 kello 16.51: Päivitetty tuoreilla tiedoilla taifuunin liikkeistä ja vaikutuksista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut