Pakistania koettelevat tulvat ovat peittäneet maasta jopa kolmanneksen: ”Emme ole ikinä nähneet mitään tällaista” – kuvat ja video näyttävät tulvien tuhon laajuuden

Tulvien arvioidaan vaikuttaneen ainakin 33 miljoonaan ihmiseen. Lähes miljoona kotia on tuhoutunut tai vaurioitunut.

31.8. 13:11

Aamulehti

Pakistanissa kesäkuussa alkaneet tuhoisat monsuunisateet,ja niistä aiheutuvat tulvat ovat peittäneet jopa kolmanneksen maasta veden alle ja vaatineet yli 1 100 ihmisen hengen, kertovat muun muassa BBC ja Reuters. Tulvat ovat pahentuneet nopeasti kahden kuluneen viikon aikana, ja Pakistan on julistanut niiden vuoksi kansallisen hätätilan.

”Emme ole ikinä nähneet mitään tällaista. Kirjaimellisesti kolmannes Pakistanista on veden alla”, sanoi maan ilmastonmuutosministeri Sherry Rehman BBC:n mukaan.

Lue lisää: Pakistanin tulvat vaatineet jo yli tuhat kuolonuhria

Tiistaina 30. elokuuta maan suunnitteluministeri Ahsan Iqbal sanoi, että Pakistan tarvitsee yli 10 miljardia dollaria monsuunisateiden ja tulvien aiheuttaman tuhon korjaamiseksi. Iqbalin mukaan suurta tuhoa on aiheutunut erityisesti muun muassa teille ja maanviljelylle. Tulvien arvioidaan vaikuttaneen ainakin 33 miljoonaan ihmiseen. Lähes miljoona kotia on tuhoutunut tai vaurioitunut.

Jopa 200 000 ihmisen arvellaan juuttuneen tulvien takia syrjäisiin laaksoihin. Moniin paikkoihin päästään avuksi vain helikoptereilla.

Lue lisää: Pakistan tarvitsee yli 10 miljardia dollaria monsuunisateiden tuhojen korjaamiseksi, sanoo ministeri

Vuosittaiset monsuunisateet ovat Pakistanille tärkeitä viljelysalueiden vedensaannille ja vesivarastojen täyttymiselle, mutta ne aiheuttavat joka vuosi myös runsaita tuhoja.

Sherry Rehmanin arvion mukaan nykyinen tilanne on selvästi pahempi kuin edellisissä suurtulvien tuhoissa vuonna 2010, jolloin noin 20 miljoonaa ihmistä kärsi tuhoista.

Kuvat näyttävät tulvien tuhon laajuuden:

Pakistanissa kesäkuussa alkaneet tuhoisat monsuunisateet ja niistä aiheutuvat tulvat ovat peittäneet jopa kolmanneksen maasta veden alle ja vaatineet yli 1 100 ihmisen hengen. Kuvassa Dera Allah Yarin kaupunki 30. elokuuta 2022.

Ihmiset kantavat tavaroitaan pois tulvien peittämistä kodeistaan Pakistanissa Shikarpurissa 31. elokuuta 2022. Tulvien arvioidaan vaikuttaneen ainakin 33 miljoonaan ihmiseen.

Pakistan on julistanut tulvien vuoksi kansallisen hätätilan. Kuvassa isä kantaa tytärtään tulvien peittämässä Chārsaddissa Pakistanissa 28. elokuuta 2022.

Pakistanin armeija jakoi ruokaa tulvia paenneille ihmisille Rajanpurin alueella 27. elokuuta 2022.

Tulvat ovat pahentuneet nopeasti kahden kuluneen viikon aikana. Kuvassa ihmiset seisovat talojensa vieressä Shikarpurissa 30. elokuuta 2022.

Balochistan 29. elokuuta 2022.

Naiset valmistavat ruokaa paettuaan tulvia Shikarpurissa Pakistanissa 31. elokuuta 2022.

Ihmiset kulkevat tulvan vaurioittaman tien ohi Swatin laaksossa Luoteis-Pakistanissa 27.elokuuta 2022.

Miehet tulvissa tuhoutuneen talonsa raunioissa Nowsherassa 30. elokuuta.

Tulvissa tuhoutunut rakennus Nowsherassa Pakistanissa 30. elokuuta.

Mies taluttaa pyörää Nowsherassa Pakistanissa 29. elokuuta 2022.

Miehet kantavat lapsia Nowsherassa Pakistanissa 29. elokuuta 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut