Katso video: Intiassa räjäytettiin kaksi 40-kerroksista pilvenpiirtäjää maan tasalle

Räjäytys tapahtui kello 12 Suomen aikaa, ja siihen käytettiin yli 3 700 kiloa räjähteitä.

28.8. 13:13 | Päivitetty 28.8. 15:48

Intiassa räjäytettiin tänään kaksi pilvenpiirtäjää Delhin lähistöllä. Paikallisten viranomaisten mukaan 40-kerroksiset ja 103 metriä korkeat asuinrakennukset, Apex ja Ceyane, ovat Intian korkeimmat koskaan maan tasalle räjäytetyt rakennelmat.

Räjäytyksestä kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja The Times of India -lehti.

Kaksoistornit räjäytettiin, sillä Intian korkein oikeus päätti viime vuonna, että tornien rakentajat olivat rikkoneet useita sääntöjä ja velvoitteita rakennusvaiheessa.

AFP:n mukaan rakennuksissa oli yhteensä noin tuhat asuntoa, mutta niistä yhtäkään ei ollut asutettu rakennusten yhdeksän vuoden olemassaolon aikana oikeudellisten kiistojen vuoksi.

Räjäytys tapahtui kello 12 Suomen aikaa, ja siihen käytettiin yli 3 700 kiloa räjähteitä.

Räjäytys kestää noin kymmenen sekuntia.

The Times of India kertoo, että paikallisten viranomaisten mukaan räjäytys aiheutti vain vähäisiä vahinkoja yhteen viereisistä asuinrakennuksista. Sen seinä vahingoittui noin kymmenen metrin matkalta, ja myös ikkunoita vahingoittui.

Viranomaiset kuitenkin tarkastavat alueen rakennukset rakenteellisten vaurioiden varalta.

Alueelta katkaistiin sähkö- ja kaasutoimitukset räjäytyksen ajaksi. Onnistuneen räjäytyksen jälkeen niitä on alettu palauttaa.

Ilmanlaadun alueella kerrotaan olevan räjäytyksen jälkeen lähes yhtä hyvä kuin ennen sitä. Siivous­partiot, The Times of Indian mukaan noin 300 ihmistä, ovat alkaneet puhdistaa aluetta.

Purkutyöstä vastanneet yritykset ovat räjäyttäneet laittomasti rakennettuja torneja aikaisemminkin, vuonna 2020. Tällä kertaa räjäytys oli haastavampi, koska pilven­piirtäjien naapurirakennus on vain yhdeksän metrin päässä. Rakennukset sijaitsivat lisäksi vilkkaan valtatien reunalla.

Yleisestä laittomasta rakentamisesta huolimatta suurten rakennusten purkaminen on harvinaista Intiassa. Paikalliset pelkäsivätkin räjäytyksen vahingoittavan heidän kiinteistöjään sekä heikentävän Delhin valmiiksi huonoa ilmanlaatua.

Intian viranomaiset suorittivat lauantaina ja sunnuntaina tuhansien ihmisten evakuointia kodeistaan räjäytyksen lähialueilta. Asukkaille annettiin lupa palata koteihinsa viisi tuntia räjäytyksen jälkeen.

Päivitys 28.8. kello 15.48: Päivitetty ensimmäisiä kappaleita lisätiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut