Trump yrittää oikeusteitse jarruttaa FBI:n takavarikoimien asiakirjojen käsittelyä

Entinen presidentti näkee oikeuksiensa tulleen loukatuksi.

Ilmakuvaa Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin kartanosta Floridasta, josta FBI takavarikoi salaisia asiakirjoja 15. elokuuta.

23.8. 6:47 | Päivitetty 23.8. 6:54

Washington/Helsinki

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump yrittää oikeusteitse jarruttaa oikeusministeriön tutkintaa presidentin kartanolta takavarikoiduista salaisista asiakirjoista. Asiasta uutisoivat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja Guardian-lehti.

Lue lisää: Trumpin kartanoon Floridassa tehtiin kotietsintä – Tutkija: "Jos mitään raskauttavaa ei löydy, Trump ja republikaanit pääsevät käyttämään poliittisen ajojahdin korttia"

Trump haluaa, että takavarikoitujen materiaalien käsittely keskeytetään siksi aikaa, että riippumaton asianajaja voi käydä asiakirjat läpi. Uutiskanava CNN:n mukaan Trump näkee, että hänen perustuslaillisia oikeuksiaan on loukattu ja että takavarikoidun materiaalin joukossa on luottamuksellista tietoa.

BBC kirjoittaa, että special master -tittelillä kulkeva ulkopuolinen asianajaja nimetään useimmiten rikoskäsittelyihin, joissa epäillään, että osa todisteista voi olla suojattuja niin, että niitä ei voisi käyttää oikeudessa.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI teki aiemmin tässä kuussa kotietsinnän Trumpin floridalaiseen kartanoon. FBI:n tekemä kotietsintä perustui osin epäilyihin arkaluontoisten puolustusasiakirjojen laittomasta säilyttämisestä.

Epäilys vakoilulain rikkomisesta

FBI:n tekemä kotietsintä perustui osin epäilyihin arkaluontoisten puolustusasiakirjojen laittomasta säilyttämisestä. Etsinnän jälkeen julkaistusta luvasta ja siihen liittyvästä materiaalista kävi ilmi, että kyseisten asiakirjojen mahdollinen laiton säilyttäminen rikkoo Yhdysvaltain vakoiluun liittyvää lainsäädäntöä. Etsintä liittyi myös kahden muun lain rikkomisepäilyyn.

Presidentti vei vaalitappionsa jälkeen asiakirjoja floridalaiseen Mar-a-Lago-kartanoonsa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut