Etelä-Korea tarjoaa Pohjois-Korealle isoa apupakettia, jos maa luopuu ydinohjelmastaan – naapuri tuskin tarttuu tarjoukseen

Myöskään asiantuntijat eivät usko Pohjois-Korean lämpenevän ajatukselle.

Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol puhumassa Korean vuoden 1945 japanilaismiehityksen loppumista juhlistavassa seremoniassa Soulissa 18. elokuuta.

15.8. 7:14

Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol tarjoaa laajaa apupakettia Pohjois-Korealle, jos maa luopuu ydinohjelmastaan. Presidentti esitteli maanantaina laajan apupaketin, johon kuuluisi ruoka- ja energia-apua sekä tukea pohjoisnaapurin infrastruktuurin modernisointiin satamista sairaaloihin.

Yoon ehdotti sopimusta muutama päivä sen jälkeen, kun Pohjois-Korea uhkasi "pyyhkäistä pois" eteläisen naapurinsa vallanpitäjät koronatartuntojen takia. Pohjois-Korea syyttää Etelä-Koreaa tartuntojen levittämisestä maahan.

Ydinasevaltio Pohjois-Korea ei ole aiemmin ollut kiinnostunut vastaavanlaisista sopimuksista. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ilmoitti alle kuukausi sitten maan olevan valmis hyödyntämään ydinaseitaan missä tahansa sodassa Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean kanssa.

Presidentti piti puheen maanantaina maan viettäessä Japanin siirtomaavallan päättymisen vuosipäivää. Hän sanoi, että ydinaseista luopuminen on välttämätöntä pysyvän rauhan saamiseksi niemimaalle.

Asiantuntijat eivät usko Pohjois-Korean taipuvan sopuun. Pohjois-Korea käyttää merkittävän osan bruttokansantuotteestaan aseohjelmiin, ja tänä vuonna maa on tehnyt ennätyksellisen paljon erilaisia asetestejä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut