Kymmeniä ihmisiä on kuollut kirkkopalossa Egyptin Kairossa

Palo johtui alustavien tietojen mukaan ilmastointiyksikköön tulleesta sähköviasta.

Siviilejä ja viranomaisia lähellä Abu Sifine -kirkkoa sunnuntaina.

14.8. 16:15 | Päivitetty 14.8. 16:20

Kairo

Ainakin 41 ihmistä on kuollut ja lukuisia ihmisiä on loukkaantunut koptilaiskatolisen kirkon palossa Egyptin pääkaupungissa Kairossa.

Kirkko sijaitsee Imbaban kaupunginosassa Kairossa. Tutkinnassa selvisi, että palo sai alkunsa ilmastointiyksiköstä kirkon toisessa kerroksessa, kertoo maan sisäministeriö.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman lähistöllä sijaitsevan toisen kirkon pastorin mukaan palon syttymissyy oli sähkökatkosta johtuva oikosulku.

”Sähköjen ollessa katkolla he käyttivät generaattoria. Kun sähköt palasivat, se johti ylikuormitukseen”, sanoi isä Farid Fahmy.

Silminnäkijät kuvailivat, miten ihmiset ryntäsivät palavaan rakennukseen pelastamaan sinne loukkuun jääneitä. Kuumuus ja tappava savu kävivät kuitenkin pian ylivoimaisiksi.

”Kaikki kantoivat lapsia ulos rakennuksesta, mutta palo kasvoi ja sisällä pystyi käymään vain kerran tukehtumatta”, kirkon naapurissa asuva Ahmed Reda Baioumy kertoi AFP:lle.

Maan presidentti Abdel Fattah al-Sisi kirjoitti Facebook-sivullaan sunnuntaina ”mobilisoineensa kaikki valtion palvelut varmistamaan, että kaikki mahdollinen tehdään”. Myöhemmin hän kertoi osoittaneensa suruvalittelunsa kirkon johdolle.

Lähi-idän suurin kristinuskoinen yhteisö

Koptit ovat Lähi-idän suurin kristinuskoinen yhteisö. Heitä on Egyptissä miljoonia, arvioiden mukaan jopa kymmenesosa maan väkiluvusta.

Kopteja vastaan on hyökätty, ja he ovat kärsineet syrjinnästä muslimienemmistöisessä Egyptissä. Hyökkäykset lisääntyivät al-Sisin tultua valtaan vallankaappauksessa vuonna 2013.

Al-Sisi on ensimmäinen Egyptin presidentti, joka on uutistoimisto AFP:n mukaan joka vuosi osallistunut koptien joulumessuun. Hän myös nimitti äskettäin koptituomarin perustuslakituomioistuimen johtoon ensimmäistä kertaa maan historiassa.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut