Puukotettu Salman Rushdie on päässyt pois hengityskoneesta ja pystyy puhumaan

Tapon yrityksestä syytetty 24-vuotias mies on kiistänyt syyllisyytensä.

Kirjailija Salman Rushie on vaarassa menettää toisen silmänsä. Lisäksi hänen maksansa vaurioitui ja toisesta kädestä katkesivat hermot. Kuva otettu Wienissä marraskuussa 2019.

14.8. 7:36 | Päivitetty 14.8. 11:07

New York / Helsinki

Perjantaina puukotettu kirjailija Salman Rushdie on päässyt pois hengityskoneesta ja hän pystyy puhumaan. Asian on vahvistanut Rushdien agentti Andrew Wylie muun muassa New York Times -lehdelle.

Wylie kertoi varhain lauantaina Suomen aikaa, että Rushdie saattoi menettää toisen silmänsä puukotuksen vuoksi. Lisäksi hänen maksansa vaurioitui ja toisesta kädestä katkesivat hermot.

Rushdien ja häntä kirjallisuustapahtumassa haastatellutta Ralph Henry Reesen kimppuun hyökännyttä 24-vuotiasta miestä vastaan on nostettu syyte Rushdien tapon yrityksestä ja Reesen pahoinpitelystä.

Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua tutkinnan edetessä.

Kiistää syyllisyytensä

Hyökkääjä on kiistänyt syyllisyytensä rikoksiin, kun jutun syyttäjä on taas luonnehtinut miehen tekoja ennalta suunnitelluiksi.

New York Timesin mukaan mies iski Rushdieta puukolla 10 kertaa.

Mies hyökkäsi Rushdien ja Reesen kimppuun New Yorkin osavaltiossa, kun Rushdie oli aloittamassa esitelmäänsä. Kaksikon kimppuun hyökännyt mies otettiin kiinni välittömästi.

Poliisin mukaan hyökkääjä on kotoisin Fairfieldistä New Jerseyn osavaltiosta. Hän on syntynyt ja kasvanut Yhdysvalloissa, mutta hänen perheensä on uutistoimisto AFP:n mukaan kotoisin Etelä-Libanonista.

Korjattu 14.8.2022 kello 11.06: Hyökkääjää vastaan on nostettu syyte tapon yrityksestä, ei murhan yrityksestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut