Washington Post: FBI etsi Trumpin kartanosta ydinaseisiin liittyviä dokumentteja

Ratsian jälkeen sosiaaliseen mediaan on pantu kehotuksia oikeusministerin ja liittovaltion agenttien tappamisesta.

Yhdysvaltain oikeusministeri Merrick Garland on pyytänyt tuomaria julkistamaan oikeuden myöntämän etsintäluvan sisällön suuren julkisen kiinnostuksen vuoksi. Garland kuvattuna tiedotustilaisuudessa Washingtonissa 11. elokuuta.

12.8. 6:33 | Päivitetty 12.8. 9:10

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisi FBI etsi taannoisessa ratsiassaan ex-presidentti Donald Trumpin kartanoon muun muassa ydinaseita koskevia salaisia dokumentteja, kertovat Washington Postin lähteet.

Lehden haastattelemat lähteet eivät kertoneet, epäiltiinkö kartanossa olevan Yhdysvaltain vai jonkin toisen valtion ydinaseita koskevia dokumentteja.

Yhdysvaltain oikeusministeri Merrick Garland on pyytänyt tuomaria julkistamaan oikeuden myöntämän etsintäluvan sisällön suuren julkisen kiinnostuksen vuoksi. Garland kertoi myös hyväksyneensä henkilökohtaisesti FBI:n etsinnän. Trump ei vastustanut luvan julkistamista.

”Kannustan julkaisemaan nämä asiakirjat välittömästi”, Trump kommentoi perustamallaan Truth Social -kanavalla.

Samalla Trump jatkoi väitteitään, joiden mukaan Mar-a-Lagon kartanoon Floridassa maanantaina tehty ratsia oli täysin tarpeeton, koska asiakirjat olisi saatu muutenkin.

”Hallinto olisi saanut kaiken haluamansa, jos se meillä olisi ollut. Kaikki oli hyvin, paremmin kuin monien muiden edeltävien presidenttien aikana, mutta sitten, äkkiä ja ilman mitään ennakkovaroitusta, Mar-a-Lagoon tehtiin ratsia”, Trump kertoi alustallaan.

Oikeusministerin mukaan Trumpille oli kuitenkin toimitettu tieto ratsiasta edellisenä iltana ja tämän lakimiehet olivat paikalla, kun etsintä tehtiin.

Salaisien asiakirjojen käsittely vastoin niitä koskevia sääntöjä on liittovaltion lakien alainen vakava rikos.

Oikeusministerille ja liittovaltion agenteille tappouhkauksia

Trump ja hänen kannattajansa ovat levittäneet väitettä, jonka mukaan ratsian tarkoituksena on vahingoittaa Trumpin mahdollisia pyrkimyksiä päästä uudelleen presidentiksi.

Trumpin kannattajat ovat levittäneet sosiaaliseen mediaan kuvia kylteistä, joissa kehotetaan salamurhaamaan oikeusministeri Garland ja tappamaan liittovaltion agentteja, kertoi uutiskanava CNN.

Floridan osavaltion tuomioistuimen verkkosivuilta poistettiin etsintäluvan allekirjoittaneen liittovaltion tuomarin yhteystiedot sen jälkeen, kun hän oli saanut lukuisia väkivaltaisia uhkauksia.

FBI:n johtaja Chris Way kertoi olevansa erittäin huolissaan liittovaltion poliisin työntekijöiden turvallisuudesta ratsian jälkimainingeissa.

Asemies yritti tunkeutua FBI:n toimistoon, kuoli poliisin ampumana

Poliisi ampui torstaina kuoliaaksi tulitaistelun jälkeen FBI:n paikallistoimistoon pyrkineen aseistautuneen miehen tämän pakomatkan jälkeen. New York Timesin mukaan surmansa saanut mies oli Trumpin kannattaja.

Naulapyssyllä ja rynnäkkökiväärillä aseistautunut mies yritti tunkeutua Ohion osavaltiossa FBI:n toimistoon. Hän ampui rakennuksessa naulapyssyllä ja pakeni paikalta autolla, mutta poliisit löysivät hänet.

Päivitys 12.8. kello 07.34: Lisätty tieto Trumpin kommentista Truth Social -alustalla.

Päivitys 12.8. kello 9.10: Juttua päivitetty kauttaaltaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut