Yhdysvaltain senaatti hyväksyi historiallisen suuren ilmasto- ja terveydenhuoltopaketin – tällainen se on

Osa paketin varoista on varattu siihen, että kasvihuonekaasuihin saataisiin 40 prosentin vähennys vuoteen 2030 mennessä. Paketin läpimeno on suuri voitto presidentti Joe Bidenille.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tuuletti medialle sunnuntaina 7. elokuuta Valkoisen talon pihalla sen jälkeen. Biden sai suuren voiton samana päivänä, kun senaatti hyväksyi historiallisen ilmastopaketin.

8.8. 6:56

Yhdysvaltain senaatti hyväksyi sunnuntaina presidentti Joe Bidenin ilmasto- ja terveydenhuoltopaketin, jolla muun muassa ohjataan satoja miljardeja dollareita ympäristöystävällisiin energiamuotoihin. Paketin hyväksyminen oli Bidenille erittäin tärkeää ennen välivaaleja.

Pakettia ehdittiin sorvata puolentoista vuoden ajan ennen kun se lopulta saatiin hyväksyttyä. Biden kertoi lausunnossaan odottavansa innolla paketin lakiin kirjaamista.

”Se vaati useita kompromisseja, kuten tärkeiden asioiden tekeminen vaatii lähes aina”, hän kuvaili pitkään kestäneitä neuvotteluja.

Pakettia kannattivat vain senaatin demokraatit, mutta varapresidentti Kamala Harrisin ratkaisevan yhden äänen myötä se lopulta hyväksyttiin.

Myös edustajainhuoneelta vihreää valoa

Uutiskanava CNN:n mukaan paketti olisi hyväksymisen jälkeen suurin ilmastoinvestointi maan historiassa.

Yhteensä 430 miljardin dollarin paketti palaa seuraavaksi edustajainhuoneen käsittelyyn, jonka odotetaan hyväksyvän sen ensi viikolla. Sen jälkeen Biden hyväksyy paketin lopullisesti laiksi.

Paketista 370 miljardia on varattu sen tavoitteen saavuttamiseen, että kasvihuonekaasuihin saataisiin 40 prosentin vähennys vuoteen 2030 mennessä. Tähän pyritään muun muassa myöntämällä verohelpotuksia tuuli- ja aurinkovoimalle, antamalla avustuksia sähköautojen hankkimiseen ja energiaa säästäviin remontteihin sekä kannustamalla teollisuutta hiilidioksidin talteenottoon.

Lisäksi paketti tarjoaisi miljoonia dollareita metsien suojelemiseen. Metsäpalot ovat tuhonneet Yhdysvalloissa viime vuosina yhä enemmän metsää.

Yksi Bidenin keskeisiä poliittisia tavoitteita on ollut, että Yhdysvalloista tulee johtava valtio ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut