Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut tulvissa Kentuckyssa – Kuolonuhreja todennäköisesti enemmän

Osavaltion kuuden piirikunnan alueelle on julistettu hätätila.

Kaksi ihmistä meloo läpi tulvavesien Breathittin piirikunnassa Kentuckyssa 28. heinäkuuta.

29.7. 5:50

Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut vedenpaisumuksellisten sateiden aiheutettua äkkitulvia Kentuckyn osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kuvernööri Andy Beshearin mukaan kuolemat tullaan laskemaan kaksinumeroisina ja uusista uhreista on saatu tietoja tunnin välein.

Kentucky-joen pohjoishaaran veden syvyys on yleensä 30-60 senttiä, mutta torstain aikana haaran syvyys kasvoi melkein kuuteen metriin.

Lisäksi sääpalvelut varoittivat tulvariskin jatkuvan ja lisäsateen olevan todennäköistä.

Beshear on julistanut hätätilan kuuden piirikunnan alueelle, joilla neljä helikopteria on pelastanut kymmenittäin ihmisiä katoilta. Jotkut asukkaista ovat paenneet tulvia puihin.

Valokuvissa tulva-alueilta näki, miten tiet olivat muuttuneet joiksi ja talojen katot törröttivät mutaisen ja ruskean veden seasta.

Perryn piirikunnan seriffi Joe Engle kommentoi paikalliselle Lexington Herald Leader -lehdelle, että tulvat kaatoivat tielle puita tai paikoitellen pyyhkivät tien kokonaan pois. Virkavallan oli Englen mukaan yksinkertaisesti fyysisesti mahdotonta päästä ihmisten luokse.

Lexington Herald Leaderin mukaan yksi uhreista oli 82-vuotias nainen, joka hukkui poistuttuaan kodistaan etsiäkseen korkeampia maastonkohteita. Lisäksi neljä lasta oli kateissa ja palokunta tutki kahta “todennäköistä” hukkumistapausta.

Kuolleiden lisäksi kuvernööri Beshear arvioi satojen menettäneen kotinsa ja että tulvista toipuminen saattaa kestää alueilla vuosia.

Tulvat myös katkoivat sähköjä. Arviolta 25 000 kotia on ilman virtaa.

Valkoinen talo kertoi presidentti Joe Bidenin saaneen päivityksen tilanteesta. Yhdysvaltain hätätilaviraston (Fema) johtaja Deanne Criswell aikoo Valkoisen talon mukaan matkustaa perjantaina Kentuckyyn raportoidakseen presidentille tilanteesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut