Presidentti Zelenskyi: Ukraina valmistelee energiaviennin lisäämistä Euroopan unionin alueelle

"Sähköntuotantomme ansiosta teemme Ukrainasta vähitellen yhden Euroopan energiavarmuuden takaajista”, Zelenskyi sanoi viestissään.

Ukraina valmistelee energiaviennin lisäämistä Euroopan unionin alueelle, presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo puheessaan.

28.7. 6:26

Ukraina valmistelee energiaviennin lisäämistä Euroopan unionin alueelle, presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo puheessaan. Presidentti pitää katsauksensa joka ilta.

Presidentti sanoo, että vienti tuo Ukrainalle ulkomaista valuuttaa ja samalla auttaisi maan kumppaneita vastustamaan Venäjän painostusta energiakysymyksessä.

”Kotimaisen sähköntuotantomme ansiosta teemme Ukrainasta vähitellen yhden Euroopan energiavarmuuden takaajista”, Zelenskyi sanoi viestissään.

Ukrainan sähköverkko yhdistettiin Euroopan verkkoon maaliskuussa. Tarkoituksena on ollut pitää jakelu toiminnassa sodasta huolimatta.

Ukraina alkoi tässä kuussa viedä energiaa Euroopan unionin alueelle. Toimitukset tapahtuvat EU-maa Romanian kautta.

Energiaongelmat sodan sivutuotteina

Energia on ollut kuuma puheenaihe Euroopassa niin Venäjään kohdistuneiden pakotteiden takia. Lisäksi venäläinen Gazprom on vähentänyt Nord Stream putken kautta tehtäviä kaasutoimituksia Eurooppaan.

EU-maat ovat syyttäneet Venäjän kostavan energia-alalla sille sodan takia asetettuja pakotteina. Venäjä on puhunut Nord Stream -putken teknisistä ongelmista. Unionissa ei kuitenkaan ole nielty Venäjän väitteitä.

EU on tukenut Ukrainaa Venäjän hyökättyä maahan. Venäjään kohdistuneiden pakotteiden lisäksi Ukraina on otettu unionin jäsenehdokkaaksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut