Mielen­osoittajat tunkeutuivat parlamentti­rakennukseen Irakissa

Irakin shiiajohtaja Muqtada al-Sadrin kannattajat tunkeutuivat kaupungin Vihreälle vyöhykkeelle, jossa sijaitsee hallinto- ja diplomaattirakennuksia.

Mielenosoittajat tunkeutuivat sisälle parlamenttirakennukseen keskiviikkona Irakin pääkaupungissa Bagdadissa.

27.7. 22:48

Sadat mielenosoittajat tunkeutuivat parlamenttitaloon Irakin pääkaupungissa Bagdadissa keskiviikkona. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja Al-Jazeera.

Mielenosoittajat raivasivat tiensä parlamenttiin sen jälkeen, kun poliisi oli jo kertaalleen onnistunut pysäyttämään heidät kyynelkaasulla, turvallisuuslähteet kertoivat AFP:lle.

Aiemmin päivällä mielenosoittajat, joista suurin osa on Irakin shiiajohtaja Muqtada al-Sadrin kannattajia, tunkeutuivat kaupungin Green Zonelle eli vihreälle vyöhykkeelle, jossa sijaitsee hallinto- ja diplomaattirakennuksia.

Pääministeri Mustafa al-Kadhemi käski mielenosoittajia poistumaan alueelta ja varoitti, että turvallisuusjoukot tulevat estämään ”turvallisuudelle ja järjestykselle aiheutuvat haitat”.

Mielenosoittajat Bagdadin Vihreän vyöhykkeen porttien edessä keskiviikkona.

Mielenosoitukset ovat viimeisin käänne Irakin sekavassa poliittisessa tilanteessa.

Maassa käytiin ennenaikaiset parlamenttivaalit viime lokakuussa myönnytyksenä hallitusta vastustaville mielenosoituksille, mutta uutta hallitusta ei ole saatu vieläkään muodostettua.

Lokakuun parlamenttivaaleissa al-Sadrin johtama blokki voitti 329-paikkaisesta parlamentista suurimman osuuden 73 edustajallaan. Parlamenttitalolle nyt kerääntyneet mielenosoittajat protestoivat al-Sadrin vastustajan ja Iran-mielisten puolueiden tukeman entisen ministerin Mohammed al-Sudanin nousua pääministeriksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut