Tulivuori purkautui Japanissa, kiviä lentänyt yli 2,5 kilometrin päähän

Sakurajima-tulivuori on yksi Japanin aktiivisimmista ja purkautui jälleen sunnuntai-iltana.

Sakurajima purkautui ja syösten kiviä ainakin 2,5 kilometrin päähän. Videokuvista on nähty myös punaisen massan liukuvan alas tulivuoren seinämää.

24.7. 16:40

Japanissa purkautui Sakurajima-niminen tulivuori paikallista aikaa illalla sunnuntaina, kertoo Japanin ilmatieteen laitos.

Japanin median mukaan välittömiä ilmoituksia vahingoista ei tullut, kertoo uutistoimisto AFP. Japanin ilmatieteen laitos on nostanut kuitenkin varoitustason viisiportaisen varoitusjärjestelmän korkeimmalle tasolle. Sen mukaan lähialueen asukkaiden tulee evakuoitua.

Japanin yleisradioyhtiö NHK:n mukaan on kerrottu 2,5 kilometrin päähän lentäneistä vulkaanisista kivistä.

Sakurajima sijaitsee Japanin eteläosassa Kyushun saarella. Se on yksi Japanin kaikkein aktiivisimmista tulivuorista. Vuonna 2019 se purkautui sylkien tuhkaa 5,5 kilometrin korkeuteen.

Suurin osa asutuksesta on tulivuoren ympärillä sijaitsevan lahden toisella puolella, mutta NHK:n mukaan joitain asuinalueita 3 kilometrin säteellä tulivuoresta joudutaan mahdollisesti evakuoimaan.

Kyodonews kertoo, että Japanin ilmatieteen laitos on havainnut maanantaista lähtien maankuoren liikkeitä, jotka viittaavat tulivuoren aktiivisuuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut