Meksiko otti kiinni pahamaineisen huumeparonin – ”Rafa” Quintero tuli tutuksi myös Netflix-sarjasta

"Rafa" Quinteron tekemästä huumepoliisin agentin murhasta kerrottiin myös Netflixin Narcos: Mexico -sarjassa.

Rafael Caro Quintero oli merkittävä huumepomo 1980-luvulla. Quintero vangittuna päivämäärättömässä valokuvassa.

16.7. 11:09

Meksikon merivoimien joukot ovat ottaneet kiinni Rafael Caro Quinteron, joka oli Yhdysvaltain liittovaltion poliisin etsityimpien rikollisten listalla.

69-vuotias "Rafa" Quintero oli yksi Guadalajaran huumekartellin perustajista 1980-luvulla. Kartellia pidetään Meksikon nykyisten huumekartellien edeltäjänä.

Yhdysvalloissa Quinteroa syytetään maan huumepoliisin agentin Enrique "Kiki" Camarenan kidutuksesta ja murhasta vuonna 1985. Quintero istui murhasta 28 vuotta vankilassa Meksikossa.

Alun perin Quintero oli tuomittu vankeuteen 40 vuodeksi, ja hänen ennenaikainen vapauttamisensa vuonna 2013 suututti Yhdysvaltojen viranomaiset. Kun Meksikon korkein oikeus pyörsi vapauttamispäätöksen, Quintero oli jo päässyt piiloutumaan.

Halusi "elää rauhassa"

Quintero on itse eräässä haastattelussa vuonna 2016 kiistänyt tehneensä murhan, josta on kerrottu myös Netflixin suositussa Narcos: Mexico -sarjassa.

Quintero sanoi myös haluavansa "elää rauhassa" ja hoitaa karjatilaa.

”Pyydän anteeksi Meksikon yhteiskunnalta, Camarenan perheeltä sekä (huumepoliisilta) ja Yhdysvaltain hallitukselta tekemiäni virheitä. Pyydän anteeksi”, hän sanoi.

Quinteron vapaus oli vuosia hiertänyt Yhdysvaltojen ja Meksikon välejä. Merivoimien lausunnon mukaan Quintero pyritään luovuttamaan Yhdysvaltoihin. Kiinnioton toivotaan parantavan maiden suhteita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut