Brittimedioiden mukaan Britannian uusi pääministeri on selvillä syyskuun alussa

Tällä hetkellä ehdokkaita on yksitoista. Ehdokkaiden joukossa on muun muassa Britannian 46-vuotias ulkoministeri Liz Truss.

Boris Johnson ilmoitti jättävänsä puolueensa johtajuuden viime torstaina.

11.7. 22:55

Lontoo/Helsinki

Britanniassa konservatiivipuolueen komitea ilmoitti tänään, että puolueen uusi puheenjohtaja ja tuleva pääministeri on selvillä syyskuun viidentenä päivänä. Asiasta kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC ja muut brittimediat.

Tällä hetkellä ehdokkaita on 11. Takaraja ehdokkaaksi asettumiselle on tiistaina, ja ehdokkaat tarvitsevat 20 kansanedustajan tuen päästäkseen mukaan ensimmäiselle äänestyskierrokselle. Ensimmäinen äänestyskierros ehdokkaiden karsimiseksi järjestetään jo keskiviikkona. Lopulliset kaksi finalistia valitaan komitean johtajan Graham Bradyn mukaan "verrattain nopeasti".

Väistyvä pääministeri Boris Johnson jatkaa pääministerinä, kunnes seuraaja on valittu. Ainakin työväenpuolue, liberaalidemokraatit ja osa konservatiiveista vaati Johnsonin eroavan pääministerin tehtävästä välittömästi.

Johnson myös ilmoitti, ettei aio tukea yhtäkään ehdokasta konservatiivipuolueen puheenjohtajaksi ja pääministeriksi. Johnson puhui asiasta ensimmäisessä julkisessa esiintymisessään konservatiivien johdosta eroamisensa jälkeen, kertoi BBC maanantaina.

”En halua pilata kenenkään mahdollisuuksia tuellani”, Johnson sanoi.

Ministereitä ehdolla

Ehdokkaiden joukossa on Britannian 46-vuotias ulkoministeri Liz Truss.

"Minulla on selkeä visio siitä, missä meidän pitäisi olla, sekä kokemus ja päättäväisyys saada meidät sinne”, hän sanoi brittilehti Telegraphin mukaan

Ehdokkaiden joukossa ovat Trussin lisäksi muun muassa entinen terveysministeri Sajid Javid ja entinen valtiovarainministeri Rishi Sunak, jotka ilmoittivat tiistaina ensimmäisinä jättävänsä ministerintehtävänsä epäluottamuksesta pääministeri Boris Johnsonia kohtaan.

Tätä seurasi mittava eroaalto, jonka saattelemana Johnson ilmoitti torstaina jättävänsä puolueensa johtajuuden.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut