Sri Lankan talouskriisi jatkuu ensi vuoteen, pääministeri sanoo

Inflaation ja ruokapulan vuoksi asukkaat jättävät jo aterioita väliin. Hallinto on keskeyttänyt kaiken ei-välttämättömän julkisen toiminnan polttoaineen säästämiseksi.

Kuljettajat jonottivat bensaa Colombossa Sri Lankassa 3. heinäkuuta 2022.

5.7. 14:06

Etelä-Aasiassa sijaitsevan Sri Lankan talouskriisi jatkuu ainakin ensi vuoteen asti, kertoi pääministeri Ranil Wickremesinghe maan parlamentille tiistaina.

Itsenäisyytensä ajan pahimpaan talouskriisiin ajautuneessa Sri Lankassa on ollut kuukausia puutteita ruuasta, polttoaineista ja lääkkeistä. Maan 22 miljoonaa asukasta ovat kärsineet myös inflaation ja pitkien virtakatkosten kanssa.

Saarivaltio on jo lähes täysin ilman polttoainetta ja hallinto on sulkenut kaiken ei-välttämättömän julkisen toiminnan polttoaineen säästelemiseksi.

YK on arvioinut, että noin 80 prosenttia maan asukkaista jättää aterioita välistä ruokapulan ja nousevien hintojen takia.

Wickremesinghen mukaan Sri Lankan ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n väliset neuvottelut riippuvat siitä, päästäänkö velkojien kanssa sopimukseen elokuuhun mennessä.

Pääministerin mukaan maa ajautuukin syvään lamaan tänä vuonna ja vaikeudet jatkuvat myös vuonna 2023.

Wickremesinghe valittiin Sri Lankan pääministeriksi toukokuussa. Hän on tätä ennen toiminut saarivaltion pääministerinä jo viidesti.

Viidellä edellisellä yrittämällään Wickremesinghe ei koskaan ole onnistunut pysymään virassaan kautensa loppuun saakka.

Edellinen pääministeri Mahinda Rajapaksa jätti virkansa toukokuussa levottomuuksien vuoksi. Hänen veljensä Gotabaya Rajapaksa on edelleen maan presidenttinä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut