Ukrainan armeija kertoo tulituksesta Valko-Venäjältä kohti Tšernihivin aluetta – väittää Venäjän yrittävän vetää Valko-Venäjä mukaan sotaansa

Tiedustelupalvelu syyttää Venäjää yrityksestä vetää Valko-Venäjä mukaan sotaansa

Valko-Venäjä tunnetaan Venäjän tukijana. Maat harjoittelivat yhteisessä sotaharjoituksessa syksyllä 2017 Volkan kylässä Valko-Venäjällä. Mailla oli yhteinen sotaharjoitus myös vain vähän ennen kuin Venäjä aloitti hyökkäyssotansa Ukrainaan.

25.6. 13:51

Ukrainan pohjoisosassa sijaitsevaan Desnan kylään on lauantaina aamulla ammuttu Valko-Venäjältä parikymmentä ohjusta, väittää Ukrainan armeija. Sen mukaan toistaiseksi ei ole tietoa uhreista.

Desna sijaitsee Pohjois-Ukrainan Tšernihivin alueella. Armeijan mukaan tulituksesta aiheutui ainakin aineellista tuhoa. Desnassa oli ennen sotaa noin 7 500 asukasta. Kylä sijaitsee 70 kilometria Kiovasta pohjoiseen ja yhtä kaukana Valko-Venäjän rajasta.

Ukrainan tiedustelupalvelun mukaan Venäjä yrittää vetää uskollisen tukijansa Valko-Venäjän mukaan hyökkäyssotaansa. Valko-Venäjä ei virallisesti ole sodassa mukana, mutta on antanut Venäjän käyttää aluettaan.

Tiedustelupalvelu arvioi viestipalvelu Telegramissa, että isku on suoraan yhteydessä Venäjän tavoitteeseen saada Valko-Venäjä mukaan hyökkäämään Ukrainaa vastaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin oli määrä tavata Valko-Venäjällä valtaa pitävän Aljaksandr Lukašenka Pietarissa lauantaina. Ulkoministeri Sergei Lavrov on matkalla Valko-Venäjälle ensi viikolla.

Ilmoitti surmanneensa ”palkkasotilaita”

Venäjän puolustusministeriö taas ilmoittaa, että Venäjän iskuissa Donetskin alueella on kuollut jopa 80 puolalaista ”palkkasotilasta” ja tuhoutunut 20 panssaroitua ajoneuvoa sekä kahdeksan Grad-raketinheitintä. Tiedoille ei ollut saatavissa riippumatonta vahvistusta.

Ministeriön mukaan iskut tehtiin Megatexin sinkkitehtaalle Kostjantynivkassa.

Itä-Ukrainan Luhanskin alueen kuvernööri Serhi Haidai kertoi viestipalvelu Telegramissa, että Venäjä on ampunut tykistötulta ja tehnyt ilmaiskuja myös Itä-Ukrainan Severodonetskiin ja Lysytšanskiin.

Ukraina kertoi perjantaina, että se on antanut joukoilleen käskyn vetäytyä Severodonetskista. Haidain mukaan venäläisjoukot pyrkivät nyt Lysytšanskiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut