Kahdentuhannen siirtolaisen joukko yritti Marokosta Espanjan Melillaan – 18 kuoli yhteenotoissa

Yli 70 siirtolaista ja 140 turvallisuushenkilökuntaan kuuluvaa loukkaantui.

Marokon ja Espanjaan kuuluvan Melillan välillä kulkee raja-aitaa. Tältä rajalla näytti 4. maaliskuuta.

25.6. 8:41

Ainakin 18 ihmistä on kuollut, kun suuri joukko afrikkalaisia siirtolaisia yritti päästä Pohjois-Marokosta Espanjalle kuuluvaan Melillaan. Noin kahdentuhannen ihmisen joukko lähestyi Melillaa varhain perjantaiaamuna ja heistä 500 onnistui pääsemään rajavalvonta-alueelle.

Rajan ylittämisyritystä seuranneessa yhteenotossa loukkaantui marokkolais­viranomaisten mukaan 140 turvallisuushenkilökuntaan kuuluvaa ihmistä sekä yli 70 siirtolaista. Espanjalaisen paikallishallinnon mukaan 49 espanjalaispoliisia loukkaantui lievästi.

Pohjois-Afrikassa sijaitsevat Espanjaan kuuluvat Melilla sekä Ceuta ovat Euroopan unionin ainoat maarajat Afrikan kanssa, mikä tekee niistä siirtolaisille houkuttelevia alueita.

Esille Naton huippukokoukseen

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez tuomitsi väkivaltaiseksi kuvailemansa yhteenoton kommentoidessaan tapahtunutta Brysselissä. Sanchez syytti tapahtuneesta ihmiskauppaa harjoittavia mafioita.

Sanchez varoitti aiemmin tässä kuussa, että Espanja ei aio hyväksyä laittoman maahanmuuton tragediaa painostuskeinona. Maa aikoo yrittää saada ”hallitsemattoman maahanmuuton” Naton turvallisuusuhkien listalle ensi viikolla Madridissa alkavassa huippukokouksessa.

Vuosien mittaan tuhannet siirtolaiset ovat yrittäneet ylittää 12 kilometrin mittaisen rajan Melillan ja Marokon välillä sekä kahdeksan kilometrin rajan Ceutan ja Marokon välillä, kiipeämällä raja-aidan yli, piiloutumalla autoihin tai yrittämällä alueille meriteitse uimalla.

Melillan ja Ceutan rajoilla on videokameroita ja vahtitorneja, mutta siirtolaiset yrittävät silti ylittää piikkilanka-aidan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut