Tiedottaja: Vankeusrangaistusta suorittava oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi siirretty tuntemattomaan paikkaan

Tiedottaja Kira Jarmushin mukaan Aleksei Navalnyin siirrosta ei ole ilmoitettu hänen asianajajilleen tai läheisilleen.

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi näkyi videolla rangaistussiirtolasta oikeuden kuulemisessa Moskovassa 24. toukokuuta.

14.6. 15:32

STT

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on siirretty tuntemattomaan paikkaan rangaistussiirtolasta, jossa hän on suorittanut vankeustuomiotaan, sanoo Navalnyin tiedottaja Kira Jarmush Twitter-tilillään.

Navalnyiä tapaamaan tulleelle asianajaja kerrottiin Jarmushin mukaan, ettei Navalnyi ollut vangittuna kyseisessä rangaistussiirtolassa. ”Me emme tiedä, missä hän on ja mihin rangaistussiirtolaan hänet on siirretty”, Jarmush sanoo.

Jarmushin mukaan Navalnyin siirrosta ei ole ilmoitettu hänen asianajajilleen tai läheisilleen. ”Niin kauan kuin emme tiedä, missä hän on, hän on yksin järjestelmän armoilla, joka on jo yrittänyt tappaa hänet. Meidän päätehtävämme on nyt löytää hänet mahdollisimman nopeasti.”

46-vuotias Navalnyi on Venäjän tunnetuimpia presidentti Vladimir Putinin hallinnon vastustajia. Hänet vangittiin viime vuoden alussa, kun hän palasi Venäjälle Saksasta. Hän oli ollut Saksassa toipumassa ja kuntoutumassa myrkytyksestä, josta hän on syyttänyt Putinia ja Venäjän turvallisuuspalvelua FSB:tä.

Navalnyi tuomittiin helmikuussa ehdonalaisrikkomuksesta 2,5 vuoden vankeuteen. Maaliskuussa hänet tuomittiin yhdeksän vuoden vankeuteen kavalluksesta ja oikeuden halventamisesta. Navalnyin tukijoiden mukaan hänen tuomionsa ovat poliittisia ja liittyvät avoimeen Putinin hallinnon vastustamiseen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut