Ainakin yksi kuollut ja lukuisia loukkaantunut auton törmättyä väkijoukkoon Berliinissä, epäilty on 29-vuotias mies – Poliisilähde: Kyseessä tahallinen teko

Poliisi on ottanut epäillyn ajajan kiinni.

Epäilty ajoi Renault Clio-henkilöautolla ensin jalkakäytävälle ja törmäsi sitten ohikulkijoihin päätyen lopulta näyteikkunaan.

8.6. 12:26 | Päivitetty 8.6. 22:15

Ainakin yksi ihminen kuoli ja toistakymmentä loukkaantui ajoneuvon kuljettajan ajettua väkijoukkoon Berliinissä Saksassa. Saksalaislehti Bildin mukaan auto törmäsi väkijoukkoon Berliinin Charlottenburgissa Breitscheidplatz-aukiolla keskiviikkona noin kello 11.30 Suomen aikaan. Kyseessä on yksi Berliinin vilkkaimmista ostosalueista, jossa liikkuu paljon etenkin turisteja.

Saksalaismedioiden mukaan auto ajoi jalkakäytävälle, törmäsi sitten ohikulkijoihin ja päätyi lopulta näyteikkunaan. Useiden saksalais­medioiden haastattelemien silmin­näkijöiden mukaan auto ajoi todella kovaa vauhtia.

Kuollut ihminen oli Bildin mukaan opettaja, joka oli oppilaidensa kanssa alueella. Mediatiedot loukkaantuneiden määrästä vaihtelivat vielä keskiviikko­iltana. Berliinin poliisi vahvisti alkuillasta Suomen aikaa, että loukkaantuneiden joukossa on yhteensä 14 lasta. Poliisi vahvisti myös, että kuollut nainen oli lasten opettaja.

Muun muassa ZDF:n iltapäivällä kertomien tietojen mukaan uhrien joukossa on Pohjois-Hessenistä kotoisin olevia koululaisia. Yksi loukkaantuneista on Berliner Zeitung -lehden mukaan toinen opettaja, joka oli kuolleen opettajan kanssa liikkeellä koululais­ryhmän kanssa. Lehden mukaan koululaisuhrit ovat iältään 15 ja 16 ikävuoden väliltä.

Suomen ulkoministeriö sanoi keskiviikkona noin puoli viiden maissa iltapäivällä, että sen tietojen mukaan uhrien joukossa ei ole suomalaisia.

Pelastustyöt olivat käynnissä Berliinin Charlottenburgissa Breitscheidplatzin aukiolla keskiviikkona.

Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi on ottanut epäillyn kuljettajan kiinni. Syytä tapahtuneelle ei toistaiseksi tiedetä.

Bildin mukaan epäillyn autosta löytyi tunnustuskirje, jonka tarkka sisältö ei kuitenkaan ole tiedossa. Lehden poliisilähteen mukaan kyseessä oli tahallinen teko, mutta ei terrori-isku.

Berliiniläinen poliitikko Iris Spranger kuitenkin kiisti Reutersin mukaan, että autosta olisi löytynyt kirje. Hänen mukaansa autossa oli tosin kylttejä, jotka liittyvät jollain tavalla Turkkiin. Spranger ei avannut kylttien sisältöä tarkemmin. Myös Berliner Zeitungin poliisilähteiden mukaan Berliinin poliisi ei ole tietoinen tunnustus­kirjeestä.

Bildin mukaan kuljettaja yritti ensin paeta poliisia, mutta sivulliset ottivat hänet kiinni. Poliisin mukaan epäilty on 29-vuotias mies, joka ajoi väkijoukkoon hopean­värisellä Renault Clio -henkilöautolla. Saksalaismediat kertoivat aiemmin, että epäilty olisi ollut 60-vuotias.

29-vuotias mies ei Bildin mukaan vastustanut kiinniottoa. Epäilty on Berliinin poliisin twiitin mukaan kaupungissa asuva saksanarmenialainen.

Epäilty ajoi Renault Clio -henkilöautolla ensin jalkakäytävälle ja törmäsi sitten ohikulkijoihin päätyen lopulta näyteikkunaan.

Breitscheidplatzin aukiolle tehtiin terrori-isku vuonna 2016. Tuolloin mies varasti rekan ja ajoi väkijoukkoon joulumarkkinoilla. Terrori-iskussa kuoli yhteensä 12 ja loukkaantui lähes 70 ihmistä.

Saksan hallitus on ”erittäin huolissaan ja järkyttynyt” tapahtuman vuoksi, hallituksen tiedottaja sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan. Myös Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola esitti Bildin mukaan surunvalittelunsa tapahtuman johdosta.

Bildin raportoimien poliisin ensitietojen mukaan mies ajoi Kurfürstendamm-kadun jalka­käytävällä, jossa hän törmäsi ihmisiin. Tämän jälkeen hän ajoi takaisin Kurfürstendammin ja Rankestrassen risteykseen, josta hän ajoi Tauentzienstraße-kadulle ja sen jalkakäytävälle ennen kuin hän törmäsi toiseen autoon.

Tämä oli päivittyvä uutinen.

Korjaukset 8.6.2022 kello 14.30: Epäilty ajoi Renault Clio -merkkistä henkilöautoa. Saksalaislehti Bild kertoi aikaisemmin, että kyseessä olisi ollut Renault Twingo. Poliisin mukaan epäilty on 29-vuotias mies. Saksalaismediat kertoivat aiemmin, että epäilty olisi ollut 60-vuotias.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut