Elon Musk uhkaa perua ostotarjouksensa Twitteristä – syyttää palvelua tietojen salaamisesta

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Elon Musk uhkaa perua vaiherikkaan prosessin Twitterin ostamiseksi.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk.

6.6. 21:12

Sähköautiyhtiö Teslan perustaja, miljardööri Elon Musk uhkaa perua ostotarjouksensa Twitteristä, jos sosiaalisen median yhtiö ei julkaise tietoja roskaposti- ja valetileistään.

Musk varoitti 44 miljardin dollarin (noin 41 miljardia euroa) kaupan perumisesta hänen juristinsa Twitterille lähettämässä kirjeessä.

Musk ja hänen juristinsa katsovat, että Twitter on ”aktiivisesti” vastustanut ja häirinnyt Muskin oikeutta saada tietoja, joiden antamisesta Twitter ja Musk ovat sopineet. Twitter on siten selkeästi rikkonut sovittuja velvoitteita, kirjeessä kirjoitetaan.

Kirjeen mukaan Musk varaa oikeuden olla toteuttamatta yrityskauppaa ja irtisanoa yrityskauppasopimus.

Muskin aikomus ostaa Twitter on ollut vaiherikas prosessi, mutta nyt kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hän uhkaa perua yrityskaupan.

Musk sopi huhtikuussa tekevänsätarjouksen Twitterin ostamiseksi. Yhtiön hallitus kertoi tukevansa ostotarjousta.

Toukokuussa miljardööri kuitenkin ilmoittiyllättäen keskeyttävänsä ”väliaikaisesti” prosessin Twitterin ostamiseksi mutta ilmoitti edelleen olevansa sitoutunut yrityskauppaan.

Syynä keskeytykseen oli epäselvyys Twitterin roskaposti- ja valetilien määrästä. Twitterin virallisen ilmoituksen mukaan valetilejä on noin viisi prosenttia käyttäjämääristä, mutta Muskin mukaan valetilejä voi olla ainakin 20 prosenttia.

Musk on kuitenkin myöhemmin vihjannut, että hän voisi ostaa Twitterin tarjoamaansa hintaa halvemmalla valetilien määrästä huolimatta.

Musk on kertonut useasti pyytäneensä Twitteriltä tietoja valetilien määrästä, mutta yhtiö ei ole Muskin mukaan luovuttanut niitä tarpeeksi tarkalla tasolla.

Musk ja hänen juristinsa kirjoittavat kirjeessä, että Musk tarvitsee tietoja valetileistä valmistellakseen Twitterin siirtoa omistukseensa ja helpottaakseen liiketoimien rahoitusta.

Musk haluaa saada tiedot analysoidakseen tiedot tileistä itse, koska hän ei luota Twitterin analyysiin.

Kirjeen mukaan Twitterin vastustus luovuttaa tietoja herättää epäilyjä, että tiedoista voi paljastua jotain yrityskaupan kannalta raskauttavaa.

Twitterin osake oli kello 19 Suomen aikaa noin 2,0 prosentin laskussa 39,29 dollarissa Nasdaq-pörssissä New Yorkissa. Enimmillään se on käynyt 5,4 prosentin laskussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut