Philadelphiassa usea henkilö ampui kohti väkijoukkoa vilkkaalla kadulla lauantai-iltana, ainakin kolme ihmistä sai surmansa

Poliisin mukaan ampuminen tapahtui lauantaina paikallista aikaa kadulla, joka on suosittu iltaisin. Kiinniottoja ei tiettävästi ole tehty.

5.6. 12:34 | Päivitetty 5.6. 13:52

Washington

Ainakin kolme ihmistä on kuollut Yhdysvaltojen Philadelphiassa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa, kertoo paikallinen poliisi. Lisäksi ainakin 11 haavoittui ampumisessa.

Haavoittuneet toimitettiin alueen sairaaloihin. Kaksi miestä ja yksi nainen todettiin kuolleiksi sairaalaan saapuessa.

Poliisin mukaan useampi henkilö ampui väkijoukkoa kohti lauantaina paikallista aikaa kadulla, jossa on ilta-aikaan vilkasta.

Poliisi ampui ainakin yhtä ampujaa kohti, mutta vielä ei ole varmaa, osuiko poliisin laukaus. Paikallisen median mukaan kiinniottoja ei ole tehty.

Poliisi kertoi keränneensä kaksi käsiasetta talteen tapahtumapaikalta. Lisää tietoa tapahtuneesta saadaan mahdollisesti sunnuntaiaamuna paikallista aikaa, kun poliisi käy läpi läheisten yritysten valvontakameroiden nauhat.

Aselait taas tapetilla

Toukokuussa Buffalossa tapahtunut joukkoampuminen ja Texasin Uvalden kouluampuminenviime viikolla ovat nostaneet jälleen tapetille Yhdysvaltain aselait. Lepsut aselait ja perustuslaissa määritelty aseenkanto-oikeus ovat toistuvasti estäneet pyrkimykset rajoittaa aseiden määrä.

Viime viikon tiistaina tapahtuneessa Uvalden kouluampumisessa kuoli 19 koululaista ja kaksi opettajaa. Käsiaseella ja rynnäkkökiväärillä aseistautunut 18-vuotias ehti riehua sisällä koulussa noin tunnin ennen kuin hänet ammuttiin. Mies oli ensin ampunut isoäitiään, jonka luona asui.

Koulussa, jossa ampuminen tapahtui, opiskelee noin 500 lasta. Suurin osa koulun 7–10-vuotiaista oppilaista on latinotaustaisia ja vähävaraisista perheistä.

Kyseessä oli pahin kouluampuminen Yhdysvalloissa sitten Sandy Hookin joukkomurhan vuonna 2012. Tuolloin 20-vuotias mies tappoi 20 koululaista ja kuusi henkilökuntaan kuuluvaa hyökättyään kouluun.

Aikaisemmin toukokuussa New Yorkin osavaltion Buffalossa sijaitsevassa valintamyymälässä tehdyssä ampumisessa kuoli kymmenen ihmistä ja kolme muuta haavoittui. Kuolleista ja haavoittuneista yhteensä 11 oli afroamerikkalaisia.

Päivitys 5.6.2022: Päivitetty uusilla tiedoilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut