Yhdysvaltain johtama suuri merisotaharjoitus Baltops 22 alkaa Itämerellä

Suomalaiset ja ruotsalaiset rannikkojoukot muodostavat harjoituksessa yhteisen taisteluosaston.

5.6. 8:13

Helsinki

Yhdysvaltain 6. laivaston johtama kansainvälinen Baltops 22 -merisotaharjoitus alkaa tänään sunnuntaina Itämerellä. Lähes kaksi viikkoa kestävän harjoituksen tarkoituksena on kehittää Yhdysvaltain, sotilasliitto Naton ja sen kumppanimaiden yhteistoimintakykyä meri-, ilma- sekä maihinnousuoperaatioissa.

Suomesta vuosittain järjestettävään harjoitukseen osallistuu Merivoimien henkilöstöä sekä aluksia, minkä lisäksi Ilmavoimat tekee harjoitukseen liittyviä lentoja. Harjoituksen isäntämaa on Ruotsi, joka juhlii tänä vuonna merivoimiensa 500-vuotispäivää.

Naton kumppanimaiden Suomen ja Ruotsin lisäksi Baltopsissa on mukana 14 Nato-maata. Harjoituksen osallistuu noin 7 000 henkilöä, yli 45 alusta ja yli 75 lentokonetta tai helikopteria.

Uudenmaan prikaatista Baltopsiin osallistuu venekalustoineen rannikkojääkäreiden valmiusyksikkö, joka muodostaa harjoituksessa yhteisen taisteluosaston ruotsalaisten rannikkojoukkojen kanssa. Yhteisjoukko toimii Ruotsissa lähellä Tukholmaa sijaitsevan Bergan laivastotukikohdan lähialueilla ja saaristossa.

Merivoimista harjoitukseen osallistuvat Rannikkolaivaston alukset miinalaiva Uusimaa ja miinantorjunta-alus Purunpää henkilöstöineen

Vuosittain pidettävä Baltops-harjoitus järjestetään jo 51. kerran. Suomi on osallistunut harjoituksiin 1990-luvulta alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut