Kanadan parlamentissa äänestettiin Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien puolesta

Kanadan lisäksi esimerkiksi Tanska, Norja, Viro ja Saksa ovat ottaneet Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet käsittelyyn jo etukäteen.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kertoi viestipalvelu Twitterissä, että Kanadan edustajainhuoneessa parlamentin jäsenet äänestivät yksimielisesti sen puolesta, että Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon. Trudeau kuvattiin 30. toukokuuta 2022.

3.6. 17:12

Kanadan parlamentin edustajainhuoneen jäsenet ovat äänestäneet yksimielisesti Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien puolesta. Asiasta kertoi perjantain vastaisena yönä maan pääministeri Justin Trudeau viestipalvelu Twitterissä.

”Kanada antaa vahvan tukensa Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenhakemuksille. Tänään edustajainhuoneessa parlamentin jäsenet äänestivät yksimielisesti sen puolesta, että maat liittyvät sotilasliittoon”, Trudeau kirjoitti.

Parlamentin turvallisuuspoliittisen valiokunnan alkuperäisen esityksen mukaan maa ilmaisee vahvan tukensa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksille, sillä Suomi ja Ruotsi kuuluvat Naton lähimpiin kumppanimaihin.

Kanada myös kutsuu muita maita hyväksymään Suomen ja Ruotsin Nato-hakemukset mahdollisimman nopeasti. Maa on jo aiemmin ilmaissut toivovansa, että Suomen ja Ruotsin jäsenyydet voidaan ratifioida nopeasti.

Kun aika koittaa, Naton kaikkien 30 jäsenmaan täytyy ratifioida Suomen ja Ruotsin jäsenyydet. Kanadan lisäksi esimerkiksi Tanska, Norja, Viro ja Saksa ovat valmistautuneet tähän etukäteen ottamalla jäsenyydet käsittelyyn parlamenteissa jo nyt.

Toistaiseksi Suomen ja Ruotsin Nato-prosessi on pysähdyksissä, sillä Turkki jarruttaa maiden kutsumista jäsenyyskeskusteluihin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut