Kuningattaren pitkää valtakautta juhlistetaan kiitos­jumalan­palveluksessa – 96-vuotias Elisabet pysyy itse poissa kirkosta

Hoviin on tulvinut satamäärin onnitteluja maailman johtajilta. Myös Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tuikkasi monarkille onnittelut.

Muun muassa Britannian pääministeri Boris Johnson puhui kiitosjumalanpalveluksessa.

3.6. 14:09

Lontoo

Lontoossa St. Paulin katedraalissa on alkanut kiitosjumalanpalvelus osana kuningatar Elisabetin 70-vuotisen valtakauden juhlintaa. 96-vuotias kuningatar ei jaksa itse osallistua tilaisuuteen, vaikka olikin mukana eilen alkaneissa juhlallisuuksissa.

Elisabetia edustaa kirkossa hänen poikansa, Walesin prinssi Charles puolisonsa herttuatar Camillan kanssa.

Kuningattaren toinen poika, seksiskandaalin ryvettämä prinssi Andrew ei osallistu jumalanpalvelukseen koronavirustartunnan vuoksi.

Kirkkoon ovat saapuneet myös muun muassa prinssi William puolisonsa herttuatar Catherinen kanssa sekä prinssi Harry vaimonsa Meghanin kanssa.

Harry ja Meghan astelivat kameroiden eteen ensi kertaa vuoteen:

Jumalanpalvelukseen osallistuu yli 400 ihmistä. Kirkossa on myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työntekijöitä, joita kiitetään työstä koronaviruspandemian aikana.

Jumalanpalveluksessa luettavat Raamatun otteet, rukoukset ja virret on valittu niin, että ne kuvastaisivat kuningattaren "elämän mittaista omistautumista" työlleen.

Jumalanpalveluksen lopuksi kumahtelee St. Paulin katedraalin ja koko Britannian suurin 16,5 -tonninen kirkonkello, jota soitetaan erittäin harvoin.

Maailman johtajat ovat lähettäneet kuningattarelle kasapäin onnitteluviestejä ja -tervehdyksiä. Omat onnittelunsa oli hoville muiden mukana toimittanut muun muassa Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut