AP: Ranskaa riivaa outo ilmiö – jo yli 300 ihmistä ilmoit­tanut tulleensa klubeilla pistetyksi neulalla

Neulanpistotapauksia on raportoitu Ranskan lisäksi myös Britanniassa, Belgiassa, Hollannissa ja Saksassa. Tekijöistä tai motiivista ei ole saatu tietoa.

Useita brittiläisiä opiskelijoita piikitettiin yökerhoissa myös syksyllä 2021. Tämä mielenosoitus järjestettiin Oxfordissa 28. lokakuuta 2021.

3.6. 8:29

Jo yli kolmesataa ihmistä on ilmoittanut Ranskan viranomaisille saaneensa yökerhossa tai konsertissa piston neulasta. Asiasta kertoo uutistoimisto AP.

Neuloilla pistelyn syytä ole saatu vielä selville, tekijöitä saatu kiinni tai neuloja löydetty. Tiedossa ei myöskään ole, onko neuloilla pistetty ihmisiin huumeita – tai yhtään mitään.

Myös Britannian poliisi tutkii neulapistojen aaltoa, ja yksittäisiä tapauksia on AP:n mukaan raportoitu myös Belgiassa ja Hollannissa. Lisäksi ainakin Saksan pääkaupungissa Berliinissä on raportoitu vastaavanlaisista tapauksista, kertoo Berliner Zeitung.

AP:n haastattelemat ihmiset kertovat löytäneensä ruumiistaan neulan piston jäljen ja usein myös mustelman pistojäljen kohdalta sekä tunteneet heikotusta. Toistaiseksi kaikkien uhrien HIV- ja hepatiittitestit ovat kuitenkin olleet negatiivisia. Suurin osa uhreista on ollut naispuolisia.

”Emme löytäneet minkäänlaisia huumeita, aineita tai objektiivisia todisteita siitä, että aineita olisi annettu rikollisessa tarkoituksessa. Eniten pelkäämme, että ihmiset olisivat saaneet piikityksestä HIV:n, hepatiittitartunnan tai minkä tahansa tartuntataudin”, kertoi tohtori Emmanuel Puskarczyk, itäisessä Ranskassa sijaitseva Nancyn kaupungin myrkytys­tietokeskuksen johtaja.

Nimettömänä esiintynyt ranskalaispoliisi puolestaan kertoi, ettei piikitystapausten välillä ole muita yhtäläisyyksiä kuin se, että juhlimassa olleita ihmisiä on piikitetty eri puolilla Ranskaa.

Ranskan sisäministeriö on aloittanut tässä kuussa valtakunnallisen tiedotuskampanjan ja poliisi jakaa yöklubeille menijöille lentolehtisiä ja keskustelee ehkäisevistä toimenpiteistä klubien omistajien kanssa.

Britanniassa poliisin on kerrottu raportoineen noin tuhannesta yhtäkkisestä neulanpistotapauksista pubeissa ja yöklubeilla viime vuoden lokakuussa, kun opiskelijat palasivat kampuksille koronarajoitusten höllennyttyä. Britannian parlamentin aiheesta huhtikuussa tekemässä raportissa kuitenkin sanotaan, ettei dataa ollut tarpeeksi, jotta ilmiön vakavuutta voitaisiin arvioida.

Belgiassa piikityksiä on raportoitu tapahtuneen myös jalkapallopelien aikana ja Pride-kulkueessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut