Ruotsin keskusta­puolue ei tue opposition epäluottamus­lausetta oikeus­ministeriä kohtaan

Pääministeri Magdalena Andersson pitää oikeisto-opposition toimintaa vastuuttomana ja uhkaa erota, jos epäluottamuslause oikeusministeri Morgan Johanssonia vastaan menee läpi valtiopäivillä.

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson

2.6. 19:09 | Päivitetty 3.6. 9:46

Ruotsin hallitusta uhkaa kriisi, jopa kaatuminen.

Sosiaalidemokraattisen hallituksen pääministeri Magdalena Andersson on ilmoittanut aikovansa erota, jos oikeusministeri Morgan Johanssonin epäluottamuslausetta tuetaan.

Ruotsidemokraattien Henrik Vinge ehdotti aiemmin tänään valtiopäivien kyselytunnilla, että Morgan Johanssonin luottamuksesta tulisi äänestää ensi viikolla.

Epäluottamuslausetta tukevat maltillinen kokoomus, kristillisdemokraatit ja liberaalit. Epäluottamuksen taustalla on Ruotsia ravistellut jengiväkivalta sekä tyytymättömyys Johanssonin toimintaan. Neljällä puolueella on yhteensä 174 edustajaa valtiopäivillä, eli yksi liian vähän epäluottamuslauseen läpimenoon.

Ruotsissa keskustapuolue ei tue ruotsidemokraattien aloitetta epäluottamuslauseesta oikeusministeri Morgan Johanssonille, vaikka yhtyykin kritiikkiin sosiaalidemokraattiministeriä kohtaan. Keskustan puheenjohtajan Annie Lööfin mukaan Ruotsi on nyt niin herkässä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa, etteivät poliittinen riitely ja hallituskriisi siihen sovi.

PÄÄMINISTERI Magdalena Andersson arvosteli torstaina lehdistötilaisuudessaan paitsi opposition oikeusministeriä kohtaan esittämää epäluottamuslausetta, myös sen esittämisajankohtaa, kertoo Dagens Nyheter.

Andersson kutsui epäluottamuslausetta vastuuttomaksi. Hänen mukaansa nyt ei ole oikea hetki sisäiselle politikoinnille.

”Vaaleihimme on kolme kuukautta aikaa, ja lähialueellamme on käynnissä sota. Olemme yhdessä Suomen kanssa herkässä vaiheessa Nato-jäsenhakemuksemme kanssa. Poliittisen kaaoksen ja epävarmuuden luominen samaan aikaan on täysin vastuutonta.”

RUOTSIN omat sisäiset ongelmat eivät ole kadonneet mihinkään, vaikka uudet ongelmat ovatkin hetkeksi vieneet kaiken huomion.

Ruotsissa on tänä vuonna koettu 159 ampumista, joissa on kuollut yhteensä 30 ihmistä.

Lisäksi aiempaa suurempia ja vakavampia mellakoita on koettu eri puolilla maata. Esimerkiksi pääsiäisviikonloppuna useissa ruotsalaiskaupungeissa mellakoitiin poikkeuksellisen rajusti neljänä perättäisenä päivänä.

Päivitys 3.6.2022 kello 9.46: Lisätty artikkeliin Ruotsin keskustapuolueen kanta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut