Ampuja tappoi ainakin neljä ihmistä sairaala-alueella Yhdysvaltain Oklahomassa

Poliisin mukaan myös epäilty ampuja on kuollut.

Poliiseja ja ensihoidon yksiköitä rikospaikalla Saint Francis -sairaalan alueella Tulsassa Oklahomassa keskiviikkona paikallista aikaa.

2.6. 8:00 | Päivitetty 2.6. 8:01

Aseistautunut mies on tappanut ainakin neljä ihmistä Tulsan kaupungissa Oklahomassa, kertovat yhdysvaltalaismediat. Lisäksi useita ihmisiä on loukkaantunut.

Tulsan poliisilaitos kertoo Facebook-tiedotteessaan, että yhteensä viisi ihmistä on kuollut epäilty ampuja mukaan lukien.

Ampuminen tapahtui keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa St. Francisin sairaala-alueella Tulsassa.

Richard Meulenberg Tulsan poliisilaitokselta kertoi tuoreeltaan ABC Newsille, että yksi uhreista kuoli yrittäessään saada ensiapua. Yksi kuolleista on epäilty itse, joka ilmeisesti riisti hengen itseltään.

Haavoittuneiden määrästä ei ole tarkempaa tietoa, mutta Meulenberg uskoo heitä olevan alle kymmenen. Haavoittuneiden joukossa on sekä potilaita että sairaalan työntekijöitä, NBC News kertoo.

Poliisi oli saanut tiedon aseistautuneesta miehestä, joka käveli lähellä sairaalaa. Poliisilaitoksen tiedotteen mukaan mies oli mennyt sisään yhteen sairaala-alueen rakennuksista.

Tulsan poliisilaitoksen apulaispäällikkö Eric Dalgleishin mukaan ampuminen tapahtui ilmeisesti rakennuksen toisessa kerroksessa ortopedisella osastolla.

NBC Newsin mukaan teosta epäilty on noin 35–40-vuotias mies. Dagleishin mukaan miehellä oli kivääri ja käsiase.

Miehen mahdollinen motiivi ei ole tiedossa.

Poliisi ryhtyi oitis tarkistamaan sairaalaa mahdollisten lisäuhkien varalta. Ihmisiä on evakuoitu pois sairaalasta ja kehotettu välttämään aluetta.

Valkoisen talon mukaan presidentti Joe Biden on saanut tiedon ampumisesta.

Oklahoman republikaanikuvernööri Kevin Stitt kertoi Twitter-tilillään rukoilevansa uhrien puolesta.

”Tänään Tulsassa tapahtunut on järjetön vihan ja väkivallan teko”, hän sanoi tviitissään.

Kuvernööri kehui poliisin nopeaa toimintaa tilanteessa ja kertoi tarjonneensa Tulsan pormestarille G.T. Bynumille osavaltion tukea.

Ampumistapausta kommentoinut republikaanipormestari ei halunnut lähteä puhumaan aselakilinjauksista heti veriteon jälkeen.

”Nyt ajatuksissani ovat uhrit, joiden monet perheenjäsenet eivät edes tiedä tapahtuneesta”, Bynum sanoi New York Timesin mukaan.

Vasta viime viikolla Texasissa tapahtui tuhoisa joukkoampuminen, kun 18-vuotias nuori mies surmasi koulussa 19 lasta ja kaksi opettajaa Uvaldessa.

Aiemmin toukokuussa toinen 18-vuotias ampuja tappoi kymmenen ihmistä valintamyymälässä New Yorkin osavaltiossa Buffalossa. Epäilty sai keskiviikkona syytteen maan sisäisestä terrorismista.

Terrorismisyytteen lisäksi nuorta miestä syytetään muun muassa murhan yrityksistä, ampuma-aserikoksista sekä kymmenestä murhasta. Epäiltyä uhkaa elinkautinen vankeusrangaistus jo pelkästään terrorismisyytteestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut