Valtava mediaspektaakkeli päätökseen – Valamiehistö: Sekä Amber Heard että Johnny Depp syyllistyivät toistensa kunnian­loukkaukseen

Oikeudenkäynti oli kuitenkin Deppin voitto, ja Heard osoitti pettymystään valamiehistön ratkaisuun julkaisemassaan lausunnossa.

Amber Heard ja Johnny Depp oikeudenkäynnissä Fairfaxin piirikunnan oikeustalolla Virginian osavaltiossa huhtikuussa.

1.6. 22:37

Valamiehistö on julkistanut päätöksensä kunnianloukkausoikeudenkäynnissä näyttelijä Johnny Deppin ja näyttelijä Amber Heardin välillä.

Valamiehistön mukaan Heard syyllistyi Deppin kunnianloukkaukseen. Valamiehistö langettaa Heardin maksamaan 15 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset Deppille.

Valamiehistö hyväksyi myös osan Amberin kunnianloukkaussyytteistä Deppiä vastaan. Depp määrätään maksamaan kaksi miljoonaa dollaria Heardille.

Oikeudenkäynti oli kuitenkin Deppin voitto, ja Heard osoittikin pettymystään heti valamiehistön ratkaisun jälkeen julkaisemassaan lausunnossa.

ENTINEN aviopari syytti kumpikin toisiaan kunnianloukkauksesta ja vaatii toisiltaan valtavia korvauksia.

Valtavaksi mediaspektaakkeliksi paisunut käsittely järjestettiin Fairfaxissa Virginian osavaltiossa. Seitsemän viikon oikeudenkäynnissä kuultiin loppupuheenvuorot viime perjantaina.

Depp ei ole saapumassa paikalle kuulemaan päätöstä keskiviikkona.

SOTKUINEN vyyhti on kerännyt valtavasti huomiota muun muassa siksi, että virallisten rikosnimikkeiden ohella Depp ja Heard syyttävät toisiaan lähisuhdeväkivallasta. Suuri osa yleisöstä on muodostanut ehdottoman mielipiteen siitä, kumpi puhuu totta ja kumpi valehtelee.

Deppin asianajajien mukaan Heardin väitteet väkivallasta ovat perättömiä ja pilanneet Deppin maineen ja näyttelijänuran. Heardin asianajajien mukaan Depp puolestaan mustamaalaa entistä vaimoaan väittämällä, että puhe väkivallasta ei pitäisi paikkaansa.

DEPP ja Heard asuvat kumpikin Kaliforniassa. Oikeutta päädyttiin käymään yli 3 500 kilometrin päässä Virginiassa, koska sanomalehti The Washington Postin verkkosivujen serverit sijaitsevat Fairfaxin piirikunnassa ja kaikki alkoi lehden julkaisemasta Heardin mielipidekirjoituksesta, josta Depp nosti syytteen vuonna 2018. Heard päätyi nostamaan vastakanteen.

Uutistoimisto AP:n mukaan Deppin asianajajat katsoivat, että Fairfaxin lainsäädäntö on edullinen Deppille. Heard yritti turhaan saada oikeudenkäyntiä siirretyksi Kaliforniaan.

Mielipidekirjoituksessaan Heard kertoi kokemastaan lähisuhdeväkivallasta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän ei maininnut tekstissä maininnut Deppiä nimeltä, mutta hänen tulkittiin laajasti kirjoittavan tästä. Väitteet Deppin väitetystä väkivaltaisuudesta olivat olleet esillä julkisuudessa jo vuosia aikaisemmin.

Päivitys 1.6.2022 kello 22.58: Jutun alkuun päivitetty ratkaisu Johnny Deppin syyllisyydestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut