Presidentin kanslia vahvistaa: Britannian pääministeri Boris Johnson tapaa keskiviikkona Sauli Niinistön Helsingissä

Presidentin kanslia vahvisti tiistaina Britannian pääministerin vierailevan Suomessa.

Presidentti Sauli Niinistö ja Britannian pääministeri Boris Johnson tapasivat viimeksi Lontoossa 15. maaliskuuta tänä vuonna. Johnson saapuu tapaamaan Niinistöä Helsinkiin 11. toukokuuta.

10.5. 14:31 | Päivitetty 10.5. 16:56

Britannian pääministeri Boris Johnson tapaa huomenna presidentti Sauli Niinistön Helsingissä, kertoo presidentin kanslia tiedotteessaan. Uutistoimisto STT kertoi aiemmin iltapäivällä lähteisiinsä nojaten, että Johnsonin on määrä vierailla huomenna Ruotsissa ja Suomessa.

Presidentti Niinistö ja pääministeri Johnson keskustelevat Ukrainasta ja Euroopan turvallisuustilanteesta.

Suomen pääministeri Sanna Marin (sd.) on parhaillaan vierailulla Japanissa, joten hän ei ole tapaamassa Johnsonia tämän Suomen-matkalla.

Suomessa on nähty korkean tason brittivieraita viimeksi viime viikolla. Tuolloin Suomessa vieraillut Britannian puolustusministeri Ben Wallace sanoi, että maa tulisi Suomen ja Ruotsin avuksi, jos niihin hyökättäisiin. Wallacen mukaan tämä tapahtuisi riippumatta siitä, ovatko maat Naton jäseniä vai eivät.

Lue lisää: Lue tästä viidessä minuutissa kaikki oleellinen Suomen Nato-päätöksestä

STT kertoi viime viikolla, että Britannian lisäksi myös Yhdysvallat, Saksa ja Ranska ovat luvanneet tukea Suomea sotilaallisesti jo ennen Nato-jäsenyyden virallista alkamista. Tämä koskisi tilannetta, jossa tällaiseen tukeen tulisi tarvetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut