Madridin keskustassa sattuneessa räjähdyksessä kuollut kaksi ihmistä, loukkaantuneita ainakin 18

Räjähdyksen syy ei toistaiseksi ole selvillä. Yhdeksi syyksi on arveltu kaasun aiheuttamaa räjähdystä.

6.5. 21:07

Kaksi ihmistä kuoli ja ainakin 18 loukkaantui räjähdyksessä Madridin keskustassa Salamancan kaupunginosassa yhdeltä perjantai-iltapäivällä paikallista aikaa.

Räjähdyksessä kuolleet kaksi miestä olivat tehneet korjaustöitä rakennuksessa sen räjähdyshetkellä, kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan Madridin pormestari José Luis Martínez Almeida. Reuters kertoi jo aiemmin, että rakennuksessa tehtiin ”jonkinlaisia rakennustöitä.”

Madridilaisviranomaisten mukaan loukkaantuneiden vammat eivät suurimmaksi osin ole vakavia.

Aiemmin perjantaina, jolloin kuolonuhreja ei ollut vielä tiedossa espanjalaislehti El País kertoi, että räjähdyksen jäljiltä neljä ihmistä oli viety sairaalaan ja yhteensä 17 loukkaantunut. Tuohon aikaan pelastus­viranomaiset olivat parhaillaan ottamassa selvää rakennuksen sisällä mahdollisesti olevista henkilöistä.

Räjähdys tapahtui neljäkerroksisessa rakennuksessa, joka vaurioitui merkittävästi.

Räjähdyksen syy ei toistaiseksi ole selvillä, mutta El Paísin mukaan kyseessä saattaa olla kaasun aiheuttama räjähdys, sillä jotkut naapurustossa asuvat kertoivat haistaneensa ilmassa kaasun hajua ennen räjähdystä. Kaasua ei voida kuitenkaan vielä todeta varmaksi räjähdyksen aiheuttajaksi.

”Emme tiedä, mitä tapahtui. Naapurit kertovat, että tapahtui voimakas räjähdys, mutta tutkimme kaikkia vaihtoehtoja”, kertoo Madridin pormestari Martínez Alveida.

Viranomaiset pyysivät väkeä poistumaan alueelta helpottaakseen Madridin poliisin, pelastusviranomaisten ja siviilipelastajien toimintaa.

Vaurioituneita autoja Madridissa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut