Kun suomalaisille sattuu ja tapahtuu Aurinkorannikolla, Tia Raunio ja Nina Tölli rientävät apuun: ”Kun ollaan lasten kanssa liikkeellä, kyllä välillä hirvittää”

Elämä Espanjan Aurinkorannikolla ei ole aina auvoista. Välillä apua saatetaan tarvita hyvinkin pienissä asioissa, kun kielitaito ei riitä tai byrokratia pääsee yllättämään. Kun Espanjassa pysyvästi tai osa-aikaisesti asuva suomalainen tarvitsee tukea, sosiaali­kuraattorit Tia Raunio ja Nina Tölli rientävät apuihin. Käymme juttusarjassa kaikissa Tampere-Pirkkalasta lähtevissä uusissa matkakohteissa ja kerromme kiinnostavimmista ilmiöistä paikan päältä.

Nina Tölli (vas.) ja Tia Raunio työskentelevät Suomen merimieskirkon sosiaalikuraattoreina Espanjan Aurinkorannikolla. Tölli ja Raunio auttavat paikalla asuvia suomalaisia neuvovat suomalaisia esimerkiksi erilaisten asioiden hoitamisessa.

30.5. 5:30

Aamulehti

Suomalaisten elämästä Espanjan Aurinkorannikolla annetaan hyvin usein auvoinen kuva. Vaikka aurinko paistaa, elämä Suomen eteläisimmäksi nimetyssä kaupungissa, Fuengirolassa, ei ole aina kaikilla helppoa.

Tämän tietävät myös Espanjan Aurinkorannikolla sosiaalikuraattoreina työskentelevät Tia Raunio ja Nina Tölli, jotka kohtaavat Espanjassa vuosittain useamman tuhat suomalaista henkilöä, jotka tarvitsevat apua tai tukea elämäänsä tai asioiden hoitamiseen auringon lämmössä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut