Espanjan Aurinkorannikko ei ole enää ainoastaan eläkeläisten paratiisi – Alueella asuvat suomalaiset kertovat, mikä on saanut jäämään: ”Tämä on vähän kuin Riihimäki”

Kun Espanjan Aurinkorannikolla vakituisesti tai pitkäaikaisesti asuvilta suomalaisilta kysyy, mikä maassa on parasta, vastaukset eivät yllätä. Aamulehti käy juttusarjassa kaikissa Tampere-Pirkkalasta lähtevissä matkakohteissa ja kertoo kiinnostavimmista ilmiöstä paikan päältä.

Espanjassa kaksi vuotta asunut Tiina Blomqvist (vas.) ja neljä vuotta asunut Emma Koskela (keskellä) veivät Suomesta vierailulla olleen ystävänsä Sonja Risteen (oik.) syömään tiistaina illalla. Seurue kertoi, että iloiset sombrerot ovat talon puolesta ja sellaiset saa laittaa ravintola El Pasossa aina halutessaan päähän. Koskela ja Blomqvist kertoivat, että kolme parasta asiaa Aurinkorannikolla ovat ilmasto, ihmiset ja kulttuuri.

5.5. 6:32

Aamulehti, Malaga

Espanja ja erityisesti maan eteläisessä osassa sijaitseva Aurinkorannikko on ollut vuosikymmeniä suomalaisten suosiossa paitsi lomakohteena, myös vakituisena asuinpaikkana. Euroopan komission alaisen yksikön Eurostatin tilaston mukaan vuonna 2021 Espanjassa asui kaikkiaan 12 557 Suomessa syntynyttä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut