Suomen ja Ruotsin pääministerit ovat vierailleet Saksassa keskustelemassa turvallisuus­tilanteesta

Mesebergin linnassa tiistaina pidettävään keskustelutilaisuuteen osallistuu myös Ruotsin pääministeri Andersson.

Sanna Marin, Olaf Scholz ja Magdalena Andersson Berliinissä 3. toukokuuta.

3.5. 8:01 | Päivitetty 3.5. 13:49

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vierailee tiistaina Saksassa. Marin osallistuu liittokansleri Olaf Scholzin kutsusta Saksan liittohallituksen järjestämään keskustelutilaisuuteen Euroopan muuttuneesta turvallisuustilanteesta.

Mesebergin linnassa lähellä Berliiniä pidettävään tilaisuuteen osallistuu myös Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson.

Marin jatkaa matkaansa Saksasta Tanskaan, missä hän osallistuu keskiviikkona Pohjoismaiden ja Intian pääministerikokoukseen.

Suomen ja Ruotsin valtionjohdot sekä parlamentit ovat pitäneet kevään aikana tiivistä yhteyttä turvallisuuspolitiikan ja mahdollisen Nato-jäsenyyshakemuksen tiimoilta. Pääministerit Marin ja Andersson tapasivat viimeksi vajaat kolme viikkoa sitten Tukholmassa.

Suora lähetys tiedotustilaisuudesta on päättynyt.

Lue lisää: Marin Tukholmassa: Yhteinen Nato-linja Ruotsin kanssa olisi toivottava – ”Pidämme tärkeänä, ettei Suomi sulje ratkaisussa itseltään ovia”

Saksan Olaf Scholz on puolestaan ollut kovan kotimaisen ja kansainvälisen arvostelun kohteena, koska hän on suhtautunut monia muita länsijohtajia varauksellisemmin Ukrainan varustamiseen aseilla. Viikko sitten Saksa kuitenkin pyörsi aiemmat puheessa ja ilmoitti toimittavansa Ukrainalle myös raskaita aseita, tarkemmin sanottuna Gepard-ilmatorjuntapanssareita.

”Kunnioitan pasifismia, mutta Ukrainan kansalaisten näkökulmasta vaikuttaa kyyniseltä, jos heitä kehotetaan puolustautumaan Putinin aggressiota vastaan ilman aseita. Sellainen on aikansa elänyttä”, Scholz sanoi vappupuheessaan sunnuntaina.

Saksa on ajautunut Venäjän hyökkäyssodan alettua vaikeaan tilanteeseen, koska maa on ollut erittäin riippuvainen Venäjältä tuodusta fossiilisesta energiasta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut