Ecuadorin presidentti julisti poikkeus­tilan rikollis­liigojen väki­vallan takia

Alle vuoden vallassa ollut presidentti julisti poikkeustilan jo toisen kerran. Ecuador on kauttakulkureitti Perun ja Kolumbian kokaiinille.

30.4. 16:45

Latinalaisen Amerikan maan Ecuadorin presidentti Guillermo Lasso on julistanut kolmeen maakuntaan poikkeustilan nopeasti kasvaneen rikollisuuden ja väkivallan vuoksi.

Lasso ilmoitti asiasta Twitter-viesteillään, joissa hän kertoi, että rauhattomiin maakuntiin Guayasiin, Manabíhin ja Esmeraldasiin maan länsiosissa lähetetään 4 000 poliisia ja 5 000 sotilasta olemassa olevien turvallisuusjoukkojen avuksi.

Alueille on julistettu myös ulkonaliikkumiskielto, joka on voimassa kello 23:sta aamuviiteen.

Lasso on kertonut, että väkivaltaa ruokkii huumebisnes. Ecuadorin kautta kuljetetaan naapurimaissa Perussa ja Kolumbiassa tuotettua kokaiinia. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Ecuadorissa toimii vaikutusvaltaisia ja väkivaltaisia Meksikon huumekartelleja, jotka tekevät yhteistyötä paikallisten rikollisliigojen kanssa.

Viime vuoden toukokuussa presidentiksi noussut Lasso joutui julistamaan hätätilan myös viime lokakuussa. Tuolloin jännitteitä lisäsi esimerkiksi Guayaquilin satamakaupungissa syyskuussa sattunut tulitaistelu vankilassa. Lähes 120 ihmistä sai surmansa taistelussa, jossa käytettiin jopa käsikranaatteja.

Lokakuussa Guayaquilissa sattuneessa ammuskelussa sai surmansa ecuadorilainen pikajuoksija Álex Quiñónez, Dohan vuoden 2019 MM-kisojen pronssimitalisti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut